מתכון לקרנה דל סול (Carne-Del-Sol) מהמטבח הברזילאי שילמד אתכם להכין בשר בשיטת ייבוש מיוחדת. את הבשר המיובש תוכלו להכין על האש ללא תוספות, וליהנות ממנה טעימה במיוחד מהמטבח הייחודי הזה.
אופן הכנת הבשר:
-
הפשירו את הבשר עד שיגיע לטמפ' החדר. מרחו מלח היטב על כל משטחי הבשר.
-
עטפו את הבשר בניילון רפוי ותנו לו לנוח בטמפ' החדר למשך 30 דקות.
-
עטפו כל חתיכת בשר בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 24 שעות. שלב זה יוציא את הנוזלים מהבשר.
-
אחרי הגרת כל הנוזלים, הכניסו את הבשר למקפיא למשך 5-6 ימים.
-
הוציאו את הבשר מהמקפיא והניחו לו להפשיר לגמרי. לאחר מכן, הניחו אותו בקערת מים למשך 30 דקות, החליפו את המים וחזרו על הפעולה עוד פעמיים. תהליך זה מנקה את הבשר מהמלח.
-
ייבשו את הבשר בעדינות והניחו אותו על הגריל. צלו על חום בינוני כ-15 דקות.
מקור: סיוון זיגלר