המתכון הזה יהפוך את החביתה הרגילה שלכם, לאומלט נפלא ומרענן עם שילוב האספרגוס הפריך ותפוח האדמה הנימוח וכל זאת ב-255 קלוריות בלבד.
אופן הכנת הפשטידה:
-
הרתיחו מים בסיר והוסיפו מעט מלח. לאחר שהמים רתחו, הסירו מהאש והוסיפוו את האספרגוס לתוך הסיר.
-
החזירו את הסיר אל האש, הביאו לרתיחה מחודשת ובשלו למשך 2-3 דקות. סננו את המים הרותחים והעבירו את האספרגוס לתוך קערת מי קרח להפסקת הבישול. סננו את מי הקרח וייבשו את האספרגוס.
-
במחבת טפלון בינונית טגנו את פרוסות הקישוא בחמאה למשך 3 דקות בחום בינוני, ולאחר מכן הוסיפו את השום וטגנו למשך כ-6-7 דקות נוספות.
-
הוסיפו למחבת את קוביות תפוחי האדמה ואת פרוסות הבצל וטגנו אותם עד שיתרככו.
-
פזרו את האספרגוס על הירקות המטוגנים וצקו מעל את 6 הביצים.
-
חממו תנור או טוסטר אובן ל-200° מעלות.
-
כשהביצים מתחילים להתקשות בצדדים, הורידו מהאש והכניסו את המחבת לתנור לעוד כ-7 דקות.
-
מומלץ להגיש עם סלט חסה בצד.
מקור: רוני ל.