הפריטטה הזו מקבלת את טעמה הייחודי מגבינת הצ'דר האנגלית בעלת הטעם החריף, הצבעים העשירים שלה הופכים אותה לכוכבת של כל צלחת הגשה. כמובן שניתן להחליף את הגבינה בכל סוג אחר, אבל לדעתי טעמה משתלב טוב מאוד עם העגבניות והביצים.
אופן הכנת הפריטטה צ'דר:
-
חממו תנור מראש ל-220 מעלות ובינתיים חממו על אש גבוהה את שמן הזית, הבצלים ואת העגבניות בתוך מחבת גדולה המותאמת לחימום בתנור. אם העגבניות שלכם מאוד גדולות כדאי לחתוך חלק מהן לחצאים.
-
תבלו את הרכיבים במחבת במעט פלפל ומלח ובשלו למשך כ-5 דקות.
-
כעת יש להוסיף את הביצים, ולפי הטעם אפשר להוסיף עוד קצת מלח ופלפל.
-
טגנו למשך כ-2 דקות עד שהביצים בקצות המחבת מתחילות להתייצב, ואז הסירו את המחבת מהאש והעבירו אותה לתנור.
-
לאחר 10-13 דקות בתנור הפריטטה מוכנה, יש להוציא אותה מהתנור ולהעביר לצלחת הגשה גדולה. אם אתם מספיק אמיצים אתם יכולים לנסות להפוך אותה ולקבל צורה הגשה צבעונית ומרשימה.
מקור: רחלי קורץ