קינוח מפנק ומגרה במיוחד, מתאים לימים קרירים בתוספת של קצפת מתוקה.
אופן הכנת הפאי תות:
-
חממו את התנור מראש לחום של 210° מעלות.
-
ערבבו היטב בקערה את התותים, הסוכר, הקמח והמלח.
-
העבירו את התערובת ל-2 ספלים.
-
חתכו את בצק העלים והניחו מעל לתערובת. משחו אותו עם מעט ביצה טרופה.
-
הניחו את הספלים על נייר אפייה ואפו בתנור למשך 25-30 דקות. בדקו כמה פעמים במהלך האפייה וערבבו את התותים במידת הצורך.
-
כאשר המאפה הופך זהוב ונפוח, הוציאו אותו והניחו לו להתקרר מעט.
מקור: יפית חיון