כולנו מכירים את פאי התפוחים המסורתי והנפלא, וכעת תוכלו להוסיף לו שיבולת שועל ואגוזים שיעשירו את טעמו ואת יתרונותיו הבריאותיים, ויאפשרו לכם ליהנות מקינוח מנצח!
אופן הכנת הבסיס:
-
הכניסו לקערה קמח רגיל, קמח מחיטה מלאה ומלח וערבבו היטב.
-
הוסיפו חמאה וגבינת שמנת וערבבו באמצעות מזלג עד לקבלת תערובת מגוררת. לאחר מכן הוסיפו שמן קנולה וערבבו עד שייספג באופן שווה בתערובת.
-
הוסיפו מים לתערובת וערבבו שוב.
-
לושו את הבצק מספר פעמים בתוך הקערה. לאחר מכן צרו ממנו כדור, רדדו אותו מעט, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר בין חצי שעה ועד יומיים.
-
רדדו את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול שקוטרו 35 ס"מ, הסירו את נייר האפייה העליון, הניחו את הבצק בתוך תבנית לא עמוקה שקוטרה 24 ס"מ, והסירו את נייר האפייה שנותר.
-
הדקו את הבצק היטב לתחתית התבנית, וחוררו אותו בכמה נקודות באמצעות מזלג. הניחו לו לעמוד במשך 15 דקות.
-
חממו את התנור לחום של 190 מעלות, ולאחר מכן הניחו את תבנית הפאי במדף התחתון של התנור. אפו את הפאי במשך 15 דקות, ולאחר מכן הניחו לו להתקרר במשך כ-30 דקות.
אופן הכנת המילוי:
-
הכניסו אל תוך קערה גדולה תפוחים, סוכר חום, מיץ לימון וקינמון וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הניחו את התערובת בצד למשך 10 דקות. לאחר מכן הוסיפו קמח רגיל וערבבו היטב.
-
צקו את תערובת התפוחים על גבי הבצק שהתקרר, והחזירו את הפאי לתנור למשך 30 דקות נוספות.
אופן הכנת הציפוי:
-
ערבבו היטב בתוך קערה בינונית קמח מחיטה מלאה, שיבולת שועל, סוכר חום, קינמון ומלח.
-
הוסיפו חמאה אל תוך הקערה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן הוסיפו תרכיז מיץ תפוזים ואגוזים וערבבו היטב.
-
לאחר שהפאי נאפה בתנור במשך 30 דקות נוספות כפי שצוין קודם לכן, הוציאו אותו וצקו את הציפוי מעל המילוי.
-
החזירו את הפאי לתנור ואפו אותו עד שהציפוי יזהיב והמילוי בקצוות יבעבע, 20 דקות לכל היותר. הניחו לפאי להתקרר במשך שעה לפחות והגישו.
טיפ השף:
הגישו לצד כדור גלידת וניל ומעט אבקת סוכר מעל הפאי.