הגזר המתקתק מעניק למנה טעם וצבע נהדרים, וכמובן שפע של ויטמינים שמועילים לגופכם. אתם יכולים לנשנש ממנו בלי ייסורי מצפון... שימו לב שרשימת המרכיבים כוללת רוטב עגבניות לפסטה מוכן. אתם יכולים לקנות אחד כזה או להכין לפי טעמכם.
אופן הכנת ה"פטוצ'יני" גזר:
-
חממו את שמן הזית במחבת גדולה על אש קטנה-בינונית.
-
הוסיפו את השום, הפטריות, הפלפל האדום ושתי כפות בזיליקום וערבבו מדי פעם במשך 5 דקות.
-
הוסיפו את עגבניות השרי ובשלו לעוד 8 דקות.
-
בזמן שהרוטב מתבשל במחבת, השתמשו בקולפן וקלפו מהגזרים "סרטים" דקים.
-
הוסיפו את רוטב העגבניות המוכן ואת רצועות הגזר למחבת, ובשלו במשך עוד כ-8 דקות עד שרצועות הגזר מגיעות לדרגת רכות לפי טעמכם. תבלו את התערובת עם מלח ופלפל כרצונכם.
-
שפכו הכול לקערה, ערבבו ופזרו מלמעלה כמה עלי בזיליקום קרועים לקישוט.
-
הגישו לשולחן.
מקור: גלי בן-דור