השזיפים הנפלאים גם הם נמצאים כעת בשיאם, ומומלץ להשתמש בהם בתפריט הסתיו שלכם. הזיווג של חזה עוף עסיסי עם שזיפים בשלים ומתקתקים יוצר מנה אהובה על מבוגרים וילדים כאחד, כך שכל בני המשפחה שלכם יוכלו ליהנות ממנה סתווית ובריאה זו.
אופן הכנת החזה עוף בשזיפים:
-
הניחו את חצאי חזה העוף בין 2 יריעות של ניילון נצמד, ובעזרת פטיש לבשר שטחו אותן לעובי של 2 ס"מ.
-
הוציאו את חזה העוף מהניילון הנצמד ותבלו אותו במלח ופלפל מכל צדיו.
-
חממו את השמן במחבת בינונית וטגנו את חזה העוף משני צדיו עד שהוא משחים (כ-7 דקות סך הכל). הסירו את חזה העוף מהמחבת והניחו על צלחת בצד.
-
השאירו את המחבת על האש, הוסיפו לה בצל סגול וטגנו עד שהוא מזהיב. הכניסו את חתיכות השזיפים וטגנו כ-3 דקות, או עד שהן משחימות.
מקור תמונה:
Stig Morten Waage
-
הוסיפו לבצל ולשזיפים מרק עוף, חומץ בלסמי, דבש ואת המיצים שהעוף הגיר על הצלחת. הגבירו את האש לבינונית – גבוהה, הוסיפו את חתיכות העוף ובשלו עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. הגישו חם (מומלץ להגיש בתוספת אורז).