אורז לבן הוא תמיד נחמד לאכילה, אבל לאחר שתכירו את המתכון המיוחד הזה, תתקשו לדבוק בגרסה החיוורת שלו. כאשר תצוותו לו כדורי בשר דשנים עם חיטה רכה, תקבלו מנה מיוחדת לכבוד חג הסוכות, שוודאי תשמחו להכין גם בימי החול.
הכניסו את האורז לסיר בינוני, הוסיפו לו את המים והניחו את הסיר על אש בעוצמה בינונית-גבוהה.
מקור תמונה: Kristin
בזמן שהאורז מתבשל, סננו את עלי הגפן, סחטו אותם כדי להוציא עודפי מלח ומים וחתכו בעובי הרצוי.
לאחר 10 דקות של בישול האורז, הוסיפו לו את עלי הגפן, ערבבו וכסו את הסיר.
מקור תמונה: Addison Berry
לאחר 5 דקות נוספות, הוסיפו לסיר האורז את כל החומרים שנותרו, טעמו והוסיפו מים או תבלינים בהתאם לצורך.
בשלו את האורז 10 דקות נוספות והגישו יחד עם כדורי הבשר.
מקור תמונה: Andrew Leitch Follow
אופן הכנת הקציצות בשר וחיטה:
הכניסו את הפריקי ואבקת מרק העוף לסיר בינוני והביאו אותם לרתיחה על אש גבוהה. בשלו במשך כ-25 דקות והסירו מהאש לצינון, למשך כחצי שעה (ניתן להכין את הפריקי מראש יום לפני).
חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה.
בקערה גדולה, ערבבו את הפריקי עם שאר הרכיבים עד שתיווצר תערובת אחידה.
מקור תמונה: Mike
מרחו שמן בנדיבות על נייר האפייה, צרו קציצות מהתערובת, גלגלו אותן בשמן והניחו אותן זו לצד זו על התבנית.
מקור תמונה: Colleen Greene
אפו במשך כ-45 דקות או עד שהקציצות משחימות, הוציאו מהתנור והגישו אותן על האורז החמצמץ.
מקור תמונה: Allie Coremin