מבחר ירקות ופירות טריים מהעונה, בתיבול מעודן, חמצמץ או מתקתק, הופכים לחגיגה של צבעים וטעמים בקיץ חם! 3 מתכונים להנאתכם...
סלט בזיליקום ועגבניות + רוטב ויניגרט לימון
-
1 בגט

-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום, קצוצות
-
1 ראש חסה קטן, קצוץ
-
3 כוסות עלי בזיליקום, קצוצים
-
2 כוסות עגבניות שרי, קצוצות
-
1/2 כוס צנוברים, קלויים
-
50 גרם גבינת פרמזן, מגורדת
להכנת גרסיני:
מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
פורסים את הבאגט לפרוסות או למקלות.
בקערה קטנה, מערבבים שמן זית ושום.
מברישים את הצדדים החתוכים של הבאגט ומניחים על נייר אפייה.
מכניסים לתנור ל-3 עד 5 דקות, עד קלייה.
להכנת הסלט:
בקערה גדולה מערבבים: חסה, בזיליקום, עגבניות, צנוברים ופרמזן.
להכנת רוטב ויניגרט לימון:
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית גרידת לימון
-
1/3 כוס מיץ לימון
-
4 שיני שום, קצוצות
-
1 כפית סוכר
-
1/4 כפית מלח
-
1/4 כפית פלפל שחור
בצנצנת קטנה עם מכסה, מערבבים: שמן זית, קליפת לימון, מיץ לימון, שום, סוכר, מלח ופלפל. מכסים את הצנצנת ומנערים היטב.
שופכים את הרוטב על הסלט ומגישים עם גריסיני בצד.
_____________________________________________________________
סלט תירס ואוכמניות + רוטב לימון ודבש
-
6 קלחים של תירס טרי, מוכנים וחתוכים

-
1 מלפפון, פרוס
-
1 כוס אוכמניות, קצוצות
-
1/4 כוס בצל סגול, קצוץ דק
-
1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
-
1 פלפל חריף, קצוץ דק
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף דבש
-
1/2 כפית כמון
להכנת הסלט:
בקערה מערבבים: קלחי תירס, אוכמניות, מלפפון, בצל סגול, כוסברה, פלפל חריף.
להכנת הרוטב:
בצנצנת עם מכסה מערבבים: מיץ לימון, שמן, דבש, כמון, מלח ופלפל. מכסים ומנערים היטב. שופכים על הסלט ומכניסים למקרר למשך הלילה עד 24 שעות.
מגישים קר.
_____________________________________________________________
סלט אורוגלה, ענבים וזרעי חמניות + רוטב דבש וחרדל
-
3 כפות חומץ יין אדום

-
1 כפית דבש
-
1 כפית סירופ מייפל
-
1/2 כפית חרדל
-
2 כפיות שמן זרעי ענבים
-
חופן עלי אורוגלה
-
2 כוסות ענבים אדומים, חצויים
-
2 כפות גרעיני חמניות, קלויים
-
1 כפית טימין טרי, קצוץ
-
1/4 כפית מלח
-
1/4 כפית פלפל שחור
להכנת הסלט:
בקערה מערבבים: עלי אורוגלה, ענבים אדומים, זרעי חמניות וטימין.
להכנת הרוטב:
בקערה קטנה מערבבים: חומץ, דבש, סירופ מייפל וחרדל. מוסיפים בהדרגה שמן זרעי ענבים, תוך כדי ערבוב. מטפטפים מעט מהרוטב על הירקות ומפזרים מלח ופלפל.
|
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: