print header

לעבור בקלות את גיל המעבר

כמעט בכל גיל, נשים עסוקות במחשבה על גיל המעבר. אותו גיל "מבוגר" שבו הגוף מתחיל להשתנות (שוב!) ולהפוך ל"זקן". בתחושה, אנחנו נשארות אותו דבר, צעירות, רעננות, אנרגטיות, חיוניות, נמרצות, אך הגוף מתחיל לסמן לנו משהו שונה. גיל המעבר מגיע לרוב לקראת סוף שנות ה-40' ותחילת שנות ה-50', אם כי יש נשים שחשות שינויים מוקדם או מאוחר יותר. זהו גיל שכולנו חוששות מפניו, מתכוננות אליו, מצפות לו ומקוות שיאחר אפילו קצת. הסיבות לקשת התחושות הללו נעוצה במגוון התופעות שמתלוות להגעתו ולשנים בהן הגוף עובר את תהליך השינוי שלו. הנה כמה תופעות שכיחות יותר וכמה שכיחות פחות.
 
בעיות גיל המעבר של נשים: אישה מול מחשב נייד

בריחת שתן כמצב זמני לעומת מצב קבוע

ניתן להגדיר שני מצבים של בריחת שתן, שכל אחד מהם נובע ממכלול גורמים אחר. המצב הראשון הוא מצב זמני, כזה הנגרם מהיריון, מדלקת בשלפוחית השתן, תופעות לוואי של תרופות או צריכה מוגברת של מזונות ומשקאות מסוימים. זהו מצב זמני, לטווח קצר יחסית, שיסתיים בלי קשר לגיל.
 
המצב השני הוא מצב כרוני שבו יש פגיעה מהותית ברקמות של מערכת השתן. למשל החלשות רצפת האגן עקב הריונות ולידות, תסמינים של גיל מבוגר או הפסקת המחזור. ניתן לטפל בתופעה ולנסות לשפר את המצב באמצעות תרגילי פיזיותרפיה, לעבור ניתוח או זריקות קולגן לאזור במקרים קיצוניים, אך הדרך להתמודד עם אי הנעימות הכרוכה בבריחת שתן ברמה היומיומית היא להשתמש בעזרים כגון תחתונים לבריחת שתן.

גלי חום כמובן

אחד התסמינים הנפוצים והמוכרים ביותר של גיל המעבר הוא גלי חום. תחושה של בערה המגיעה מכיוון פנים כלפי חוץ, באופן קיצוני וללא הכנה מוקדמת. התחושה חלה בפלג הגוף העליון ומגיעה לרוב בשעות הלילה אם כי יכולה להתרחש גם בשאר שעות היום. בעקבות גלי החום תיתכן תחושה של האצה בדופק, דפיקות לב מהירות במיוחד, אדמומיות בפנים או בחלק הגוף העליון וכמובן הזעה מוגברת. אין דרך להתמודד עם גלי החום מלבד לחכות שהגל יחלוף אך מומלץ אם אפשר לישון ליד חלון כך שניתן יהיה לפתוח אותו בלילה, להדליק מזגן או מאוורר בעת הצורך וכמובן להיעזר בטיפול הורמונלי בהתאם להנחיית הרופא.

שינויים קיצוניים במצב הרוח

אחת התופעות הפחות מדוברות היא שינויים במצב הרוח, בייחוד נטייה לדיכאון, לדכדוך, לעצבות, לחרדה, לעצבנות וכדומה. בנוסף לשינוי ההורמונלי המתרחש בגוף וגורם לשינויים במצב הרוח, שאר התסמינים יכולים להשפיע גם כן על מצב הרוח. יש נשים שחשות חסרות תועלת או אפילו אבלות עקב אבדן המחזור, ויחד עם היובש בנרתיק, ירידה בחשק המיני וה"בלבול" ההורמונלי בגוף, הדכדוך אפילו גדול יותר. חשוב לתת מקום לתחושות אלו לקבל את השינויים ולשוחח עליהם אם מרגישים צורך בכך. לעיתים שיחה עם חברה קרובה או בת משפחה יכולה לרומם את מצב הרוח ובמקרים מסוימים גם פנייה לאיש מקצוע יכולה להועיל מאוד.
 
אלו רק חלק מהתסמינים שעלולים להתרחש במהלך השנים של גיל המעבר. יש נשים שיחוו קשת רחבה של תסמינים בעוד שאחרות ירגישו רק תופעה אחת או שתיים. יש נשים שהתקופה תעבור להן בקלות יחסית בעוד שאחרות ירגישו אחרת לגמרי.  בעוד שחלק מהתסמינים ניתן לפתור בקלות יחסית באמצעות שימוש במאוורר או תחתוני ספיגה לנשים, יש תסמינים אחרים או דרגות חומרה גבוהות יותר שיצריכו שימוש בוויטמינים, תרופות לפי מרשם רופא או טיפול אחר.
 
חשוב לזכור שניתן להתמודד כמעט עם כל תופעה וישנם מגוון פתרונות שונים לאותן בעיות, כך שכל אחת יכולה לבחור לעצמה את הדרך המתאימה והנוחה לה ביותר. 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.