print header

9 מאכלים המכילים ויטמין Q

 מדפי בתי המרקחת גדושים במוצרים שנועדו להשלים לגוף שלנו את כל מה שחסר לו כדי להעניק לנו בריאות איתנה - חלק לא מבוטל מהם מכיל רכיב בשם קואנזים Q10, המכונה לעתים "ויטמין Q". על אף כינויו המטעה, רכיב זה הוא לא ויטמין, אלא חומר דמוי-ויטמין שמשמש כתוסף נפוץ מאוד בעקבות יכולותיו לסייע לייצור אנרגיה בגוף, להגן על התאים ועל בריאות הלב וכן לפעול כנוגד חמצון שנלחם ברדיקלים חופשיים שמאיימים על בריאותנו. מה שלא כולם יודעים זה שמקורו של הקואנזים Q10 הוא לא רק בתוספי מזון, ושניתן למצוא אותו גם במאכלים טבעיים שנמכרים במרכולים או בשווקים. לכן, כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מיתרונותיו של הרכיב החיוני הזה, קיבצנו עבורכם את 9 המאכלים הטעימים ביותר שהוא מצוי בהם בשפע.

מקורות מן החי לוויטמין Q

1. מקרל

דגי מים קרים שומניים כמו סלמון, טונה, הרינג ומקרל הם המקור הטוב ביותר לוויטמין Q מן החי. מאחר שהרכיב הזה מסיס בסביבה שומנית הוא דורש שומן רב כדי להיספג בגוף, והדגים הללו הם כלי יעיל במיוחד עבורו כדי לעשות זאת בשל רמת השומן הגבוהה בהם - וככל שהדג שומני יותר הוא מכיל כמויות גדולות יותר של קואנזים Q10. דג מקרל נחשב למקור עשיר מאוד בקואנזים זה מכיוון שהוא מאופיין ברמת שומן גבוהה במיוחד מבין דגי המים השומניים, ומנה של כ-100 גרם מקרל מכילה 6.75 מ"ג ויטמין Q.  

2. עוף 

מקור נוסף ונהדר לוויטמין Q מן החי הוא אחד המאכלים הפופולריים והאהובים במיוחד בעולם. מנה אחת של עוף במשקל של כ-100 גרם מכילה 3.5 מ"ג של הקואנזים המופלא. כמו כן, אם אתם צרכנים קבועים שלו אנו ממליצים לכם להעדיף את ירכי העוף, כיוון שהם נחשבים ליותר משביעים ועסיסיים מאשר חלקים אחרים בו (לדוגמה החזה), הם מכילים יותר אבץ ובדרך כלל מחירם זול יותר מזה של רוב החלקים האחרים.

מאכלים עם ויטמין Q: מנת חזה עוף

3. בשר בקר

בשר בקר הוא ללא ספק אחד המובילים ברשימה של המאכלים העשירים בוויטמין Q. דוגמה בולטת לכך היא אומצת הסינטה, שנחשבת לחלק נפוץ במיוחד במנות רבות הממוקם בגב הפרה, וכ-100 גרם ממנו מכילים 3.06 מ"ג של ויטמין Q. בנוסף, אומצת סינטה מאופיינת בלא מעט יתרונות תזונתיים והיא נחשבת עשירה בוויטמין B, ברזל ואבץ. לצד זאת, יש לשים לב שבשר בקר עלול להיות רווי בשומן, ועל כן צריך לפקוח עין על כמות הצריכה שלו.

מקורות מן הצומח לוויטמין Q

4. בוטנים

לא כל המזונות המכילים ויטמין Q הם מן החי, ובהחלט ניתן למצוא מקורות עשירים במיוחד של הקואנזים גם בצומח. אחד מן המקורות האלה הוא בסיס לחטיפים טעימים ומוכרים ולממרח פופולרי במיוחד - ואנחנו כמובן מדברים על הבוטנים. מנה של כ-100 גרם בוטנים מכילה כ-2.6 מ"ג ויטמין Q ומאופיינת באינספור יתרונות בריאותיים נהדרים - שעליהם תוכלו לקרוא כאן בהרחבה.

מאכלים עם ויטמין Q: בוטנים

5. פיסטוק

אם בזמן שאתם צופים במשחק כדורגל או בסדרה האהובה עליכם אתם אוהבים לפנק את עצמכם בחופן של פיסטוקים קלויים כנשנוש, דעו שמנה אחת של כ-100 גרם מהם תעניק לכם כמות מכובדת של כ-2 מ"ג ויטמין Q. כמו הבוטנים, גם הפיסטוק ידוע ביכולותיו להגן על בריאות הלב וכן תורם לתהליכים שמתרחשים במערכת העיכול - הוא נחשב מזון עשיר בסיבים תזונתיים, דבר שנחוץ עבור עיכול יעיל ובריאות המעי.

6. סויה

פולי סויה נחשבים לבסיס נפוץ במיוחד להכנת מאכלים צמחוניים, אך לא כולם יודעים שהם למעשה מכילים גם כמות נכבדת של ויטמין Q. כ-100 גרם פולי סויה שהורתחו במים מכילים כ-1.21 מ"ג של הרכיב הנהדר. אחד המאכלים הנפוצים העשויים מסויה הוא אדממה, שהוא למעשה "תרמילי" סויה מבושלים או מאודים במי מלח. מקורו של מאכל זה הוא בסין, יפן וקוריאה, אך בעשורים האחרונים אנשים רבים במערב צורכים אותו כחטיף בריא ומזין.

מאכלים עם ויטמין Q: אדממה

 

6. אבוקדו

האבוקדו הוא פרי בעל תכונות בלתי רגילות שתורמות רבות לבריאות הגוף שלנו - הוא מכיל כמויות מכובדות של סיבים תזונתיים ואשלגן וכן שומנים "ידידותיים" שלהם תרומה אדירה לבריאות הלב שלנו. לצד זאת, מתברר שהאבוקדו נמצא בראש הרשימה של הפירות העשירים בוויטמין Q, כאשר בחצי ממנו ניתן למצוא כ-0.95 מ"ג של הקואנזים.

8. ברוקולי

הירק המופלא הזה, השייך למשפחת המצליבים, נחשב למזון-על בהרבה מאוד מקומות, תואר שיוחס לו בשל סגולותיו הרבות וערכיו התזונתיים הנהדרים. הברוקולי מכיל כמויות גדולות של ויטמינים C ,B6 ו-K, סידן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, אשלגן, ומנגן. כמו כן, הוא נחשב גם מקור טוב לוויטמין Q, כאשר מנה של 100 גרם ממנו מכילה בין 0.6-0.86 מ"ג של הרכיב הזה.

מאכלים עם ויטמין Q: ברוקולי

9. כרובית

חלקנו אוהבים לצרוך אותה בסלטים חיים, אחרים מעדיפים לאכול אותה מטוגנת ומצופה בפירורי לחם ואנשים רבים אוהבים לעשות ממנה קציצות טעימות ורכות - אך באיזו צורה שלא תעדיפו לצרוך אותה, כרובית היא ירק נפלא שתורם רבות לגוף שלנו. השתייכותה למשפחת המצליבים המפורסמת מקנה לה סל יתרונות עצום, המאופיין בכמויות גדולות במיוחד של ויטמין C, סיבים תזונתיים, סידן, אשלגן ומגנזיום. כמו כן היא גם מקור טוב לוויטמין Q, כאשר חצי כרובית מאודה במים חמים ומלח מכילה כ-0.4 מ"ג ממנו.
 
קרדיט תמונה: yomi955
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.