maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שתיית חלב תורמת להפחתת משקל!

מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת בן-גוריון, הראה כי המשתתפים שצרכו יותר חלב, היו אלו שהפחיתו הכי הרבה ממשקלם
חלב, שתיית חלב, חלב תורם להפחתה במשקל

במחקר חדש על הפחתת משקל, שנערך באוניברסיטת בן-גוריון, נמצא כי המשתתפים שצרכו יותר חלב ומוצריו היו אלו שהפחיתו הכי הרבה משקל בממוצע, בהשוואה לאלו שלא צרכו מוצרי חלב, או שצרכו כמות נמוכה.

החוקרים מצאו כי המשתתפים עם נתוני הצריכה הגבוהים ביותר של סידן, שמקורו במוצרי חלב (כמות השווה לכוס וחצי של חלב, או 580 מיליגרם של סידן בממוצע) איבדו כששה קילוגרמים ממשקלם בסוף תקופת המחקר, שנמשך שנתיים. לעומתם, קבוצת האנשים עם ממוצע הצריכה הנמוך ביותר (כמות השווה לחצי כוס או 150 מיליגרם סידן) איבדו רק 3.15 קילוגרם.

ללא קשר לחלב, המחקר גם מצא כי אנשים בעלי רמות ויטמין D גבוהות הצליחו יותר בדיאטות שלהם, והוא גם מאשש תוצאות מחקרים אחרים, שקבעו כי אנשים בעלי משקל עודף סובלים מרמות נמוכות של ויטמין D.

המחקר הישראלי המקיף פורסם במגזין האמריקאי לתזונה רפואית, והוא כלל 300 גברים ונשים בגילאים 40 עד 65. ד"ר דנית שחר, מהמרכז הבינלאומי לבריאות ותזונה ע"ש דניאל אברהם באוניברסיטת בן-גוריון, שהובילה את המחקר מספרת: "כבר היה ידוע לנו כי לאנשים שסובלים ממשקל עודף יש רמות נמוכות יותר של ויטמין D, אבל זהו המחקר הראשון שמראה כי אצל אנשים שירדו במשקל, רמות הויטמין עלו. תוצאות אלו נבחנו ואוששו לאורך כל תקופת המחקר שנמשך שנתיים, וללא קשר לסוג הדיאטה שהאנשים עשו".

ויטמין D מגדיל את ספיגת הסידן במחזור הדם, ובנוסף לשמש, שהיא המקור הכי ידוע לוויטמין, ניתן לצרוך אותו גם דרך חלב מועשר, דגים שמנים וביצים.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
תכנים קשורים: רפואה, בריאות, מזון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: