maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

13 יתרונות בריאותיים של כמון

הכמון הוא תבלין אהוב ונפוץ, שלרוב משמש לתיבול מרקים, מנות בשריות או תבשילי קטניות. הוא מופק מטחינת זרעי צמח ה-Cuminum cyminum, קרוב משפחה של צמח הפטרוזיליה. כיום, הכמון אמנם משמש אותנו בעיקר במטבח, אך בעבר הוא היה מרכיב חשוב ברפואה העממית של תרבויות רבות. מחקרים שבוצעו בתקופה המודרנית חשפו כי קיים בסיס מצודק מאוד לשימוש בכמון כתרופה טבעית, ואחרי שתקראו על 13 היתרונות הבריאותיים שלו, סביר להניח שגם אתם תרצו לצרוך יותר מאכלים שהועשרו בטעמו הייחודי.

כמון

 

1. נלחם בסוכרת

מחקר שבוצע בהודו בשנת 1998 חשף שכמון מסייע לסובלים מסוכרת להפחית משמעותית את הסיכון לסבול ממצבי היפוגליקמיה (רמות סוכר נמוכות בדם), וכן מונע אובדן גלוקוז דרך מחזור השתן. מחקר נוסף שפורסם בשנת 2005 על ידי הירחון האמריקאי "מדע ותזונה" אישר את ממצאי המחקר המקורי, והמליץ לכל חולי הסוכרת להתייעץ עם הרופא המטפל שלהם בנוגע להוספת כמון לתפריט היומי שלהם.

2. מרגיע כאבי שיניים

ברפואה הפרסית העממית השתמשו בחליטת כמון נגד כאבי שיניים במשך שנים רבות. ניתן להכין את החליטה מזרעי כמון שלמים או להשתמש בכמון בצורתו הטחונה והנפוצה יותר. הטעם הנפלא של הכמון והסגולה הבריאותית הזו הם תוצר של שמן אתרי בשם קומינל, אחד משני המרכיבים הכימיים העיקריים בכמון שמועילים לגוף במגוון דרכים.
 
כמון

3. משמש כמקור לחומרים חיוניים לגוף

כפית אחת של כמון ביום, בכוס התה או המרק שלכם, מספקת כ-16% מכמות הברזל היומית הדרושה לנשים וכ-35% מזו המומלצת לגברים. בנוסף, הכמון מספק כ-6% מהצריכה היומית המומלצת של מגנזיום, מינרל אותו הגוף לא יכול לייצר בעצמו. מעבר לכל אלה, נוגדי החמצון שהכמון מכיל הם בעלי תכונות אנטי-בקטריאליות , ועל כן עוזרים לשמור על גוף בריא והרגשה טובה.

4. מטפל בכאבי בטן

צריכת כמון באופן קבוע נמצאה כתרופה פשוטה לבעיות רבות בעיכול, ביניהן כאבי בטן ושלשולים, והיא מחזקת את היכולת של הגוף לעכל מזון בצורה שתפיק ממנו את מירב המינרלים והוויטמינים. ההסבר לכך נובע ממחקר שהראה כי צריכת הכמון מגרה את הכבד לשחרר 71% יותר חומצות וחומרי פירוק למערכת העיכול מאשר כשלא צורכים אותו. 

5. מונע סרטן

הכמון הוא תבלין שעוזר לנקות רעלים מהגוף, ובנוסף לכך הוא מכיל נוגדי חמצון שעוזרים לשמור על גוף בריא ונקי ממחלות. שני החומרים שבודדו מכמון והוכחו כבעלי תכונות נוגדות סרטן הם אפיגנין ולוטאולין. בשל העובדה שהכמון מסייע במיוחד בניקוי הקיבה ובשמירה על פעילותה התקינה, הוא מועיל במיוחד במניעת סרטן המעי הגס.

6. מטפח את העור ומונע קמטים

בשל העובדה שהכמון מכיל ויטמין E ועוזר לשמור על העור שלנו מפני זיהומים, הוא תורם רבות לשמירה על עור בריא ולמניעת סימני הזדקנות מוקדמים. יתרון זה בא לידי ביטוי בשני מישורים: האטת תהליך היווצרות קמטים ומניעת הופעת כתמי גיל בשלב מוקדם של החיים. אמנם לא מדובר בתכשיר קוסמטי שימנע לחלוטין את תסמיני ההזדקנות האלו, אך הוא יעזור להאט את התפתחותם ולשמור על העור שלכם צעיר ורענן ככל האפשר.
 
כמון
 

7. מונע ומטפל בפרונקלים (פצעי מוגלה)

בשל העובדה שהכמון מסייע בניקוי רעלים ובקטריות מהגוף, הוא מפחית באופן משמעותי הופכת פצעי מוגלה. הכמון עוזר לגוף לנקות את עצמו בצורה הטובה ביותר, מבלי להפריש הצטברויות של זיהומים ותאים מתים לפני העור. הכמון מסייע גם במניעת הפרשות מוגלתיות אחרות, ובהן פצעי בגרות, פריחות ובעיות עור שונות. כדי להכין מהכמון משחה יעילה לטיפול בבעיות עור אלו, ערבבו חצי כפית כמון טחון עם 1-2 כפות שמן קיק. מרחו את המשחה ישירות על האזור הרצוי וכסו עם פד גזה או פלסתר למשך 12 שעות.

8. מחזק את המערכת החיסונית

יכולותיו של הכמון למנוע זיהומים ולשפר את תפקוד מערכת העיכול, יחד עם תכולת נוגדי החמצון הרבה ושפע החומרים התזונתיים שמצויים בו, הופכים אותו לתבלין שמחזק באופן משמעותי את המערכת החיסונית שלכם. בכל גיל ובכל מצב, במיוחד בחורף, הכמון ישמור עליכם מוגנים מפני מגוון רחב של מחלות ותופעות לא רצויות. 

9. מקל על תסמיני אנמיה

תכולת הברזל הגבוהה בכמון הופכת אותו לתבלין האידיאלי עבור אנשים שסובלים מאנמיה. הברזל הוא מינרל חיוני עבור ההמוגלובין שבתאי הדם האדומים, אותו המרכיב שמספק לדם את היכולת להוביל חמצן לתאי הגוף. מומחי תזונה רבים ממליצים לצרוך כמון כדי להקל בצורה טבעית על העייפות, החרדה וקשיי התפקוד שמהם סובלים אנשים אנמיים.  

10. משפר את הריכוז והתפקוד הקונטיבי

שיפור יכולתו של הדם להוביל חמצן ברחבי הגוף הוא ברכה עבור כל אדם, לא רק לסובלים מאנמיה, במיוחד בשל העובדה שכשהמוח מקבל יותר חמצן, כל התפקודים הקוגניטיביים משתפרים. רמות חמצן גבוהות ואספקה שוטפת של ברזל הם שני גורמים שנמצאו כמעכבי מחלות קשות כמו אלצהיימר ודמנציה. מחקרים רבים נערכו במדינות כמו הודו למשל, שבהן הכמון ותבלינים דומים מהווים מרכיב מרכזי בתזונה היומיומית של האוכלוסייה, הראו כי אחוז הסובלים ממחלות אלו נמוך באופן משמעותי באותן המדינות מאשר במקומות אחרים בעולם. 
 
כמון

11. מועיל במיוחד לאימהות מניקות

לכמון יש יתרון בריאותי מיוחד עבור נשים, ובמיוחד נשים בהריון. אכילת כמון לקראת סוף ההיריון ואחרי הלידה מומלצת מאוד, שכן היא משפרת את הפרשת חלב האם בזכות תכולת התימול שבו, חומר אנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי. שילובו של התימול עם הסידן והברזל שיש בכמון עוזר לנשים להניק ללא קושי, וגם מסייע לנשים בזמן המחזור החודשי למלא מחדש מצבורים של חומרים תזונתיים שאיבדו. 

12. מטפל בנדודי שינה

אם גם אתם סובלים מקושי להירדם בלילה, יכול מאוד להיות שכוס תה עם דבש וכמון היא כל מה שאתם צריכים כדי ליהנות משינה רציפה ומרגיעה. מחקרים רבים עדיין נערכים כדי להבין מהם בדיוק המרכיבים שהופכים את הכמון לתבלין בעל יכולות מרגיעות וממריצות בו זמנית, אך הדעה הרווחת היא שהכמון ממריץ בעיקר בשל שיפור זרימת החמצן בגוף, וכשהמוח עייף רמות חמצן גבוהות לא ממריצות אותנו כפי שהן עושות זאת בשעות היום. כמו כן, היות והכמון מרגיע את מערכת העיכול, גם בעיות שקשורות לכאבי בטן במהלך הלילה כבר לא יטרידו אתכם יותר.

13. מסייע במניעת שעלת ואסתמה

תרכובות השמן אפיגנין, תימול ולוטאולין שמצויות בכמון מונעות גודש במעברי הנשימה, שממנו סובלים החולים באסטמה, ברונכיטיס ואלרגיות שונות. פעולתם העיקרית היא בהרחבת וניקוי קנה הנשימה, כך שלאחר תחילת פעילותו בגוף, שיעול אחד או שניים יכולים לנקות את גורמי הגודש בצורה יעילה. כשמעברי הנשימה נקיים והצטברות הליחה והריר בקושי מורגשות, יש לגוף זמן רב יותר לטפל במקור הבעיה שגורמת לתסמיני השיעול וקשיי הנשימה.
 
מקור התמונות: Rob WrightCoCreatr
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: