maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

זרעי פשתן - מזון פלא מן הצומח!

מה אתם יודעים על זרעי פשתן? כנראה לא הרבה. הנה כמה דברים שכדאי לדעת...

פשתן

סיבי הפשתן נחשבים למקור מצויין של חיידקים ידידותיים במעי אשר שומרים מפני חדירה של גורמי מחלות. כמו כן הם עשירים בסיבים וחלבונים. החלבון בזרעי הפשתן מתעכל בקלות ומכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לבניית גוף חזק. סיבי הפשתן מתפקדים כמו מטאטא למעי הגס ומנקים אותו מחומרים רעילים ופסולת מטבולית.

12% מזרע הפשתן הוא ריר, מעין דבק צמחים, מה שהופך את הזרע העדין לחומר משלשל טבעי. ריר הפשתן הוא מושלם למי שיש לו קיבה רגישה, אולקוס או מעי רגיז.

זרעי הפשתן מכילים רכיבים אנטי ויראליים, אנטי בקטריאליים, אנטי פטרייתיים ואנטי סרטניים. בנוסף, יש בהם חומרים המשפרים את העיכול, מסייעים ומייצבים את רמת הגלוקוז בדם ומשפרים את בריאות הלב וכלי הדם.

שמן הפשתן נחשב לשמן המזין ביותר מכל השמנים בעולם, המכיל כמויות נדיבות של חומצות שומן החיוניות לגוף. זרעי הפשתן מצויידים במעטפת קשיחה שנועדה להגן על השמנים שבפנים. אם תאכלו את זרעי הפשתן שלמים, יהיה זה בלתי אפשרי עבור הגוף שלכם להגיע אל השמנים המזינים שבפנים. למעשה, גם לאחר שיעברו הזרעים דרך מערכת העיכול שלכם, הם יכולים לנבוט ולצמוח. ניתן להגיע לשמנים רק על ידי שחיקת הזרעים בעודם טריים.

שמן פשתן הוא מקור גבוה של חומצת שומן החיונית לגוף שלנו - אלפא לינולאית בלתי רוויה, וכן קרוטן וויטמין E, שהם נוגדי חמצון חשובים.

מומלץ לקנות פשתן טרי ולטחון בבית, או לצרוך פשתן כשמן.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: