ד"ר דוד בן ניסן, רופא עיניים מומחה ומנתח בכיר באסותא אופטיק
הניתוחים הראשונים בארץ
630 שנה אחרי המצאת המשקפיים בצפון איטליה, יצאה באירופה הבשורה שאפשרה למרכיבי המשקפיים לראות היטב גם בלעדיהם. הניתוחים הראשונים בארץ בוצעו לפני כ-20 שנה ע"י פרופ' לזר בביה"ח אסותא, וכיום מבוצעים אלפי ניתוחים מדי שנה במסגרת ארבעה מכונים עיקריים בארץ.
קצת מגרד, הרבה מציק ובעיקר מרגיז, אבל האם אלו סיבות טובות לבצע הליך בעין ולסכן ולו במעט את הראייה? לאחר 15 שנות ניסיון ואלפי מטופלים ניתן לקבוע כי מה שלרוב הכי מטריד את המטופלים הוא הסיכוי שימצאו בלתי מתאימים לניתוח ופנייתם תדחה. מדובר בניתוח פשוט יחסית ובטוח מאוד, עם אחוזי הצלחה גבוהים, ואלפי המטופלים שנותחו יעידו על כך שמדובר בשיפור משמעותי באיכות החיים.
כשהניתוח עולה כמעט כמו משקפיים
השיקול הכלכלי גם לא מצליח לקלקל את ההתלהבות מהניתוח. אז נכון שמדובר בפינוק די יקר - המחירים נעים מ- 7000 ועד 14000 ₪ - אבל בפועל ההוצאות על המשקפיים גדולות לא פחות. חישוב מצטבר של סך ההוצאה על משקפיים, אשר הפכו לפריט אופנתי שיש לעדכן מעת לעת, נוטים להיהרס, להישבר או להישכח, מסתכם בסכומים כבדים לא פחות. סכום זה גדל בעיקר כשחוצים את גיל הארבעים ונזקקים למשקפיים מולטי-פוקאליות המשמשות לראיה מקרוב ומרחוק, שמחירן יכול להגיע עד אלפי שקלים ובכך מתקרב גם למחירי הניתוח. לרוב יש צורך להחליף אותן מדי כשנתיים או שלוש בשל שינוי המספר, מה שמייקר את ההוצאה באופן משמעותי. המכונים השונים מציעים כיום פריסת תשלומים נוחה, ובכך מאפשרים להגשים את החלום בלי ליצור חור עמוק מדיי בכיס.
רבע שעה ל"תיקון" שתי העיניים
מדובר בהליך קצר, שאינו דורש אשפוז, מבוצע בהרדמה מקומית בלבד, אינו כרוך בכאבים ואורך בין עשר דקות לרבע שעה. מטרתו של הניתוח היא לשנות את מידת הקימור של הקרנית - השכבה החיצונית השקופה המגנה על העין – על מנת למקד את קרני האור בעין בצורה נכונה. ככל שהמספר גבוה יותר כך צריך להסיר יותר מעובי רקמת הקרנית כדי להוריד את מידת הקימור. עובי קרנית ממוצעת עומד על חצי מילימטר ולאחר הניתוח נשארים עם קרנית דקה יותר אך תקנות בינלאומיות הנסמכות על מחקר, ניסיון וידע נצברים, קבעו את העובי המינימאלי שנשאר בגמר הטיפול כדי לחשוף אותה למינימום סיכון.
כשאין אלטרנטיבה למשקפיים
לעיתים השילוב בין קרנית דקה לבין מספר גבוה אינו מאפשר את קיום הניתוח. כך למשל אין טעם לעבור את הניתוח אם למטופל יש מספר 10- שהקרנית שלו מספיקה רק להורדת 5 מספרים. בין האנשים הנוספים שאינם מתאימים לניתוח ניתן למנות אנשים בעלי מבנה לא תקין של הקרנית, קטרקט וגלאוקומה, בעלי מחלות שונות הפוגעות ברקמות החיבור או במערכת החיסון. גם בעלי מספר לא יציב שהחליפו משקפיים באחרונה אינם מועמדים מתאימים לניתוח, ולכן גיל המינימום עומד על 18. נשים בהריון תאלצנה להמתין עד אחרי הלידה. כ- 30% מהפונים לייעוץ לפני ניתוח נדחים מכיוון שאינם מתאימים לניתוח, ובכך גם מספר הסיבוכים לאחר ניתוח בעקבות חוסר התאמה קטן משמעותית.
מדובר אומנם בניתוח אסתטי אבל כמו כל ניתוח אחר אין להתייחס אליו כאל פעולה זניחה או פשוטה. אין ניתוח ללא סיבוכים וסיכונים, אך תופעות הלוואי של הניתוח קטנות מאד. היקף הסיבוכים הכללי מתחיל מיובש בעיניים, גירודים ועד שיבוש הראייה או חזרה של מספרים, אך אחוז הסיבוכים עומד על 3%-4%. כמו כן, אם קיימת נסיגה של המספר ניתן לבצע תיקונים. יש להדגיש כי מי שמרכיב עדשות מגע באופן קבוע נחשף לסיכון גבוה יותר מאשר בטיפולי הלייזר.
כשהציפיות לא ריאליות
הבעיה העיקרית בניתוחי הלייזר היא פער בלתי ריאלי בין הציפיות לבין המציאות ובעיקר חוסר הכנה והסברה מספקת טרום הניתוח שגורמת לכך שאנשים לא יודעים לקראת מה הם הולכים, מה צפוי להם בניתוח ואחריו ולאלו תופעות הם יכולים לצפות. חלקם בטוחים שהם עומדים לקבל עין ביונית וגם פער של רבע מספר לא מספק אותם. מסיבות אלו חשוב לדרוש מהרופא הסבר מפורט אודות הסיבוכים האפשריים והתחושות לאחר הניתוח וכן לבצע הדמיה בשיתוף עם האופטומטריסט שחשובה בעיקר לאנשים מעל גיל 40, אשר בנוסף לבעיית הראיה מרחוק סובלים מקושי בראיה מקרוב.
גישות שונות לניתוח
קיימות 2 גישות עיקריות לניתוח, האחת בלי חיתוך של הקרנית והשנייה עם חיתוך, ותפקידו של הרופא לבחור את שיטת הניתוח המתאימה ביותר למטופל. בשיטה הראשונה משנים את פני השטח של הקרנית ע"י אידוי תאים ובשנייה מטפלים בשכבות בעומק הקרנית לאחר פתיחת מתלה ע"י חיתוך. קיימות מספר טכנולוגיות לביצוע כל שיטה, כאשר לכל אחת יתרונות הייחודיים לה. בשיטה ללא החיתוך ההימנעות מפעולה כירורגית מבטלת את הסיבוך הכרוך בפעולת החיתוך ואת הסיבוכים ארוכי הטווח האפשריים, אך החיסרון שלה הוא שזמן ההחלמה שלה ארוך יותר והראייה מתייצבת באופן הדרגתי. בשיטה השנייה חותכים את השכבה העליונה של הקרנית לפני פעולת הלייזר. המתלה מורם ומוחזר למקומו בגמר פעולת הלייזר. זמן ההחלמה שלה קצר יותר מהשיטה עם החיתוך והראייה מתייצבת מהר יותר.
אז מתי נחתוך? למטופלים בעלי קרנית דקה, בעלי מבנה לא סדיר, לבעלי מספרים גבוהים ולספורטאים מומלץ להימנע מחיתוך הקרנית. מי שרוצה להימנע מכאב או מגירוי בעיניים וזקוק לזמן החלמה קצר יותר מומלצת שיטת החיתוך. בשיטה ללא חיתוך בוחרים בעיקר מטופלים החוששים מסיבוכים, סיכונים ותופעות לוואי היכולות להיגרם מפעולת החיתוך עצמה ושהמחשבה על הימים בהם ישרו באי נוחות מסוימת לאחר הניתוח פחות מטרידה אותם.
בסופו של דבר ההחלטה על שיטת הניתוח מתקבלת בשיתוף פעולה בין המנתח והמטופל, תוך התחשבות בנתוני בדיקת ההתאמה וברצונו של המטופל. כיום, מרבית הניתוחים מתבצעים עם חיתוך של הקרנית, אך מספר הניתוחים ללא חיתוך עולה בהדרגה וחשוב לציין שכעבור מספר חודשים התוצאות של 2 השיטות זהות.
בעיניים פקוחות
מי שכולל בתוכניות החופשה שלו גם פרידת נצח מהמשקפיים צריך לבדוק היטב את הגוף בו בו הוא בוחר לבצע את הניתוח וכן את המנתח המבצע. הכנה נפשית מתאימה תעזור אף היא להתגבר על כאבים או תופעות לוואי לא נעימות, שלא לדבר על התפתחויות אחרות לא צפויות. סביר להניח שגם בעוד עשרים שנים נמצא מרכיבי משקפיים שמקטרים על החיים עם משקפיים, אך עדיין חוששים מהניתוח. תמיד הם יוכלו להתחרט. רבע שעה והעסק הזה מאחוריהם.
המטפל משיב: מדוע כה קשה להביא נשים לפורקן מיני?
במאמר זה, מסביר ד"ר רוטרי, סקסולוג מומחה, על אחת הבעיות המפורסמות ביותר - הבאת האישה לפורקן מיני.
להתראות משקפיים, שלום עולם - המדריך להסרת משקפיים!
מדריך מקיף המסביר את השיטות השונות לניתוחי לייזר להסרת משקפיים!
איך למנוע מחלה ש-30% מאיתנו סובלים ממנה? למדו מהרופא הזה...
בסרטון הבא תקבלו הסבר מפורט מפי פרופסור אורן שבולת, מנהל המכון לדרכי העיכול והכבד באיכילוב, על הדרכים והאמצעים לשמירה על כבד בריא...
המומחה עונה: בעיות בפעולת הבליעה אצל ילדים
מדוע תינוקך איננו יונק? מדוע ילדך מתקשה לבלוע?
הרופא הזה יסביר לך מה צריך לעשות כשעדשות מגע נתקעות בעין
לשימוש בעדשות מגע כתחליף למשקפיים יש יתרונות, אבל הוא גם מוביל לחשש מבעיה שנשמעת מפחידה למדי - צפו בסרטון הזה וגלו בדיוק כיצד להתמודד איתה.
האביב הפנימי שלנו - המספרים 1 ו-7 בנומרולוגיה
מרסלה הנומרולוגית מסבירה לנו כמה דברים על הכוח שבמספרים 1 ו 7 ומשמעותם בחיינו ובאופיינו.
שעת כושר: ערכו אימונים נוסטלגיים ויעילים בני 10 דקות בלבד!
זוכרים את תכנית הטלוויזיה "שעת כושר", ששודרה באמצע שנות ה-80'? היום אתם הולכים לערוך אימוני כושר קצרצרים בעזרתה!
כדאי לנסות: שיטת הנשימה להפגת לחץ נפשי של הקומנדו האמריקאי
החיים שלנו מכניסים אותנו ללא מעט מצבים של לחץ וחרדה, אבל הגיע הזמן להפסיק להיות קורבנות וללמוד את שיטת הנשימה שתסייע לכם להתמודד!
איך מטפלים בהפרעות קשב בקרב מבוגרים? למומחה הזה יש תשובות
ד"ר גבי ויינשטיין מספר על זיהוי הפרעות קשב וריכוז, הטיפולים השונים, תופעות הלוואי שלהם ועוד הרבה פרטי מידע ותשובות לשאלות שכדאי להכיר.
זהו אחד הגורמים המסוכנים לבריאות הלב שלנו וחשוב שנכיר אותו
ישנם הרבה מאוד גורמים שעלולים להשפיע לרעה על בריאות הלב שלנו וחשוב שנכיר אותם כולם - אחד מהם נחשף במחקר החדש הזה.
בעזרת 7 הסימנים האלו תגלו האם אתם אוכלים יותר מדי לחם...
אם אתם שמים לב לאחד מ-7 התסמינים ותופעות הלוואי השליליות האלו, יכול להיות שזה בגלל צריכת לחם גבוהה מדי וכדאי לכם לשנות הרגלי תזונה בקרוב!
כדאי או לא כדאי? הסרטון שיחשוף את כל האמת על צריכת ביצים
הביצים משמשות עבור רבים מאיתנו מרכיב מרכזי בתזונה היומית, אבל מה אנחנו בעצם יודעים עליהן? את כל התשובות תקבלו בסרטון הבא...
המדריך הבכיר הזה יראה לכם איך לבצע תרגיל מעולה לעמוד השדרה
אמנות הגוף ההוליסטית צ'י קונג יכולה לעזור לגוף שלנו להתמודד עם בעיות טורדניות שמקורן בציר עמוד השדרה, בראשן כאבי גב, בעזרת תרגיל פשוט וקל...
הרופא הישראלי הזה יסביר לכם על הקשר בין סרטן לבעיה נפוצה...
זה ידוע שהשמנה ומשקל עודף לא עושים טוב לגוף, אך האם ידעתם שיש להם גם קשר ישר לסיכוי לפתח את אחד מסוגי המחלות הכי מסוכנות כיום?
התרגילים של הפיזיותרפיסטית הזאת יעזרו לך לטפל בכאבי קרסול
יש לנו מורה נהדרת עבורכם; פיזיותרפיסטית מוסמכת שתדגים בפניכם בסרטון הבא תרגילים קלים לביצוע עבור שיפור יציבות הקרסול וטיפול בכאבים!
חכמת המזרח: בואו ללמוד איך לשמור על הבריאות בדרך טבעית
אנחנו מזמינים אתכם להכיר קצת יותר לעומק 9 היבטים שונים של רפואת המזרח שאתם יכולים לאמץ כדי לשפר את בריאות הגוף והנפש שלכם.
כדי לזכות בגוף ונפש בריאים, עליכם להכיר את 15 הטיפים הבאים
אי אפשר להתכחש לעובדה שכולנו רוצים להיות בריאים יותר ולחיות נכון יותר - ובשביל זה הבאנו לכם 15 טיפים נהדרים מעמוד האינסטגרם של "בא-במייל".
מרתק: מה קורה לבריאותנו כשאנחנו מתאהבים או חווים שברון לב?
כשאנחנו מתאהבים או חווים שברון לב אנחנו יודעים מיד לתאר את התחושות הנפשיות שלנו, אבל תהיתם פעם מהן ההשלכות הבריאותיות של זה? היכנסו וגלו...
צמח התבלין הזה הוא תחליף המלח הבריאותי שאתם צריכים עכשיו!
צמח התבלין סליקורניה יכול לשמש אתכם כתחליף טבעי ובריא למלח, כי יש בו רק 7 גרם נתרן למנת 100 גרם. יש בו עוד 11 יתרונות בריאותיים המפורטים כאן...
מספיק לאכול רבע כפית של התבלין הזה ביום כדי לרדת במשקל!
הוא זול, זמין, טעים, מלא ביתרונות בריאותיים ואפילו עוזר לרדת במשקל, אז אם אתם עוד לא עושים זאת כדאי שתתחילו לצרוך את התבלין הזה הרבה יותר...
בלי המינרל הזה גופכם לא יתפקד - לימדו על חשיבותו ומקורותיו
הזרחן הוא המינרל השני בתפוצתו בגוף, ויש לו שלל תפקידים ויתרונות בריאותיים שכדאי להכיר - כמו גם את המאכלים והמזונות שיספקו לכם אותו בשפע...
אם אתם סובלים מ-7 הבעיות האלו, אתם צורכים יותר מדי חלבון...
מתברר שבמקרה של חלבונים - כמה שיותר זה לא בהכרח יותר טוב. מדוע? היכנסו וגלו מהן 7 תופעות הלוואי שצפויות לכם בעקבות צריכה עודפת של חלבונים.
צומת T: כך תחזקו את התאים החיסוניים שמנצחים את הקורונה!
תאי T משחקים תפקיד חשוב במערכת החיסון נגד הקורונה. במחקר חדש נחשף שהם גם יעילים נגד זן האומיקרון, אז הבאנו בפניכם דרכים להגביר את הפקתם בגוף
המדע מוכיח שאלו הדברים שיקרו למוח שלכם בזכות הפעילות הזאת...
הקשר בין פעילות גופנית לגוף בריא הוא ידוע, אך האם ידעתם עד כמה גדולה תרומתו לתפקוד המוח והתבגרותו? כל המחקרים מחכים כאן!
חוקרים מצאו: אם אתם תמיד תשושים אתם עלולים להיות בסכנה!
במחקר חדש נמצא שתשישות יכולה להוות גורם מנבא לתמותה מוקדמת. למה בדיוק זה כך ואיך אפשר להתגבר על המצב הזה? גלו בכתבה הבאה!
עם אימון הפיזיותרפיה הזה תחזקו את פלג הגוף התחתון בישיבה!
צוות השיקום של בית החולים איכילוב עומד להדגים בפניכם תרגילים לחיזוק פלג הגוף התחתון שמתאימים כמעט לכל רמות הכושר ולבני כל הגילים!
הפרעות אכילה: הרופאה הזו מסבירה כיצד לזהותן ולהתמודד איתן
הפרעת אכילה היא בעיה שכיחה המופיעה בכ-10% מהאוכלוסייה לאורך החיים. איך מזהים וכיצד מתמודדים איתה, במיוחד בקרב ילדים? המומחית תסביר לכם...
ד"ר חושף: האם תופעת הלוואי הזו של תוסף ויטמין C אמיתית?
רבים מאיתנו שמעו שתוסף ויטמין C יכול לסייע במניעת הצטננות, אך עלול לגרום ליצירת אבנים בכליות. האם יש בכך אמת? גלו בסרטון הבא של ד"ר גרגר.
עוסקים בספורט? הבדיקות האלה יצילו אתכם מדלקת בשריר הלב
היא בין הגורמים העיקריים שמובילים לתמותה של ספורטאים והיא פוגעת באחד האיברים המרכזיים בגופנו - למדו כיצד להתמודד עם דלקת בשרירי הלב
6 תנוחות היוגה המופלאות האלה יהפכו את העור שלכם לבריא יותר
העור הוא האיבר הגדול והכבד ביותר בגופנו ואנחנו צריכים לשמור עליו מכל משמר - 6 תנוחות היוגה המופלאות האלה יעזרו לכם לעשות זאת בקלות וברוגע!
עוד מיתוס שיש לנפץ: האם קרינה סלולרית אכן מזיקה לבריאותנו?
במשך שנים האמנו שהקרינה הסלולרית עלולה לגרום לנזקים בריאותיים חמורים - אבל האם זה מוכח מדעית או שמדובר במיתוס מוחלט?
בעזרת 7 תמציות הצמחים האלו תמלאו את היום שלכם באנרגיה!
אם גם אתם תשושים מלוח הזמנים הצפוף ורוצים להשיב את האנרגיה והריכוז לחייכם - אלו הן 9 תמציות צמחי המרפא האקזוטיים שהוכחו כיעילות עבור כך...
רפואה טבעית לילדים: 2 צמחי מרפא לשיפור העיכול והנשימה
הטבע מספק לנו מגוון צמחי מרפא רבי עוצמה, והיום תכירו לעומק 2 מהם שמומלצים במיוחד לשמירה על 2 מערכות חשובות בגופם של ילדים קטנים.
דאגו לבריאותכם בעזרת 12 עובדות מפתיעות שישנו את תפיסתם
בואו לגלות 12 דברים שלא ידעתם, שיראו לכם שהבריאות שלכם נמצאת כמעט לגמרי בידיים שלכם ושכה קל לטפל בעצמכם, כך שאין סיבה שלא לעשות זאת.
די לכאבי המחזור! 7 תנוחות היוגה האלו יסייעו לכן לשכך אותם
כאבי מחזור הם דבר שכל אישה עלולה לחוות מדי חודש בחודשו - אך לנו יש 7 תנוחות יוגה פשוטות שיכולות לעזור לכל אחת מכן לשכך את המטרד הזה ולהירגע...
כל מי שסובל מכאבי גב תחתון צריך להכיר את תרגיל הקסם הזה!
הכירו את התרגיל "גוד מורנינג", שמסייע בחיזוק הגב התחתון ובשיקום לאחר פציעות בו, או שאפשר לבצע אותו כחלק מחימום לפני אימון.
על מלח אנגלי כבר שמעתם? מתתבר שמדובר במוצר חובה בכל בית
גם אם שמעתם עליו וגם אם לא - אתם מוכרחים להכיר את 10 השימושים הקסומים במלח אנגלי שישפרו את חייכם ויקלו עליכם
הכירו 10 הרגלים שגורמים לכם לכאבים בגב התחתון ומנעו זאת
אולי אתם לא יודעים זאת - אבל 10 הפעולות השגרתיות וההרגלים היומיומיים האלו גורמים לכם לכאבים בגב התחתון. בואו לגלות מה הם וכיצד להפסיק אותם....
ד״ר גרגר חושף: צריכה מרובה של חלב עלולה להוביל לפרקינסון!
פרקינסון היא מחלה חשוכת מרפא של מערכת העצבים, וד״ר גרגר מגלה לנו כאן שאחד מגורמי הסיכון לה הוא צריכה מרובה של חלב! את המידע כדאי לקחת בחשבון...
שוב דלקת גרון בחורף? הנה כל מה שצריכים לדעת כדי למנוע אותה
דלקת גרון היא אחת ממחלות החורף השכיחות ביותר בקרב רבים, בייחוד אצל ילדים. בסרטון הבא תלמדו כל מה שאתם צריכים לדעת עליה, כולל איך למנוע אותה...
זו בעיה שעלולה לצוץ אצל כל אחד וראוי שתדעו להתמודד איתה!
בעיות בתפקוד המיני עלולות לפגוש כל אחד מאיתנו בשלב כלשהו בחיים - והסרטון הזה יעזור לכם לזהות אותן ולהתמודד איתן כראוי...
אלה 10 דברים שאתם חייבים להפסיק לעשות כדי לשמור על המוח
גם האנשים שמקפידים במיוחד על הבריאות עושים את 10 השגיאות האלה ועלולים להזיק למוח שלהם - ולכן, חשוב שכולכם תכירו אותן ותדעו להימנע!
כדאי שתפסיקו לעשות את זה כל בוקר - זה רק פוגע בכם וביומכם!
לחיצה על כפתור ה"נודניק" בשעון המעורר בבוקר אולי נראית כמו פעולה תמימה שמעניקה עוד כמה דקות שינה - אך יש לה השפעות שליליות מאוד עליכם...
תזונה אנרגטית: גלו את השינוי התזונתי שעליכם להכניס לחיים
התזונה היא כידוע אחד המפתחות החשובים לבריאותנו, אך כדי באמת לדאוג לכך צריך לעבור ל"תזונה אנרגטית". מה זה אומר? גלו בסרטון המרתק הבא...
שקרים לבנים? אנחנו הולכים לשבור לכם 5 מיתוסים לגבי חלב פרה
החלב הוא אחד ממוצרי הצריכה הנמכרים והאהובים ביותר בישראל ובעולם כולו, אבל האם מה שמספרים לנו עליו הוא אמת לאמיתה?
מחקר ישראלי חדש חושף: זה הקשר בין בעיית לב קטלנית לחום כבד
מחקר שנערך בבית החולים סורוקה שבבאר שבע חושף קשר בין טמפרטורות גבוהות כמו אילו ששוררות בקיץ הישראלי, לבין עלייה בסיכון להתרחשות דום לב...
אלו הן המלצות התזונה החשובות ביותר שיש לבני גיל הזהב
תזונה משחקת תפקיד מפתח בשמירה על בריאותנו לאורך כל החיים, אך במידה רבה יותר ככל שאנחנו מזדקנים. גלו איך עליכם לשנות את תזונתכם אחרי גיל 50.
מהו זן תפוחי האדמה הבריא ביותר? למומחה הזה יש תשובה מפתיעה
לא כל תפוחי האדמה נולדו שווים מבחינת תרומתם הבריאותית - אם כן, מהו זן תפוחי האדמה הבריא ביותר?
כך תדעו אם נדבקתם בקורונה מזן דלתא - 5 תסמינים שהתגלו כעת
ההתפשטות של זן הדלתא העלתה את הקורונה שוב לסדר היום, ודיווחים על חמשת התסמינים החדשים למחלה הזו מוסיפים לנו סיבות לדאגה
ד"ר חושף: מהו בשר מתורבת ומדוע כדאי לשקול לאכול אותו
מתלבטים האם כדאי לכם לצרוך בשר מתורבת (סינתטי)? דבריו של הרופא הזה בסרטון הבא יעשו לכם סדר בדברים, ויתנו לכם סיבה להתחיל לעשות זאת.
פתרון קסם: צרכו את 13 המאכלים האלו ומנעו שרירים תפוסים
התכווצויות שרירים היא בעיה נפוצה - אבל יכול להיות לה פתרון והוא טמון בצלחת שלכם. לפניכם 13 מאכלים שיכולים למנוע, לשכך ולטפל בשרירים תפוסים...
8 המאכלים האלו יסייעו לכם וליקירכם להחלים מניתוח כראוי
החלמה מניתוח זה לא דבר פשוט, על אחת כמה וכמה עבור אנשים מבוגרים. כך נראית תזונה נכונה אחרי ניתוח, שמסייעת להחלים מהר ולחזור לעמוד על הרגליים
20 דפי צביעה של הדמויות האהובות על ילדיכם לכבוד ט"ו בשבט
ב-20 דפי הצביעה הבאים מככבות דמויות שונות שהילדים שלכם אוהבים, אשר יעזרו להם להתלהב מחג ט"ו בשבט הקרב ומהעצים והפרחים היפים שבטבע.
אחת מ-6 הסיבות האלה היא האחראית לכאב שלך בשורש כף היד
כאבים בשורש כף היד זו בעיה שאנו נוטים לייחס לדלקות, טראומה, שימוש רב מדי במחשב וכדומה, אבל מגוון הגורמים לה רחב יותר מזה וכדאי שתכירו אותו.
מדריך הקצפת השלם: 3 מצרכים בלבד ויש לך תוספת מושלמת לקינוח
לא תמיד הקצפת שאנחנו מכינים בבית כתוספת לקינוחים אהובים יוצאת יציבה, חלקה וטעימה כמו שאנחנו רוצים, אך מהיום זה לא יקרה לכם יותר!
8 מתכונים למנות בטעם מושלם עם אחד מפירות החורף הכי אהובים
אם אתם נהנים בכל חורף מטעמם של התותים האדומים והבוהקים, מומלץ לכם לגלות כמה דברים מדהימים ניתן לעשות איתם בעזרת אוסף המתכונים הבא...
על הנושא הזה לא כדאי מיד לדבר עם הילדים שלכם – זה יפגע בהם
המומחים ממליצים לדבר עם הילדים על כל נושא שעלול להוות עבורם סכנה, אך זה לא הטיפ הטוב ביותר במקרה של הפרעות אכילה - לפחות לא כמו שחשבתם...
5 מחקרים ישראליים משנת 2021 שחשפו מידע חשוב לבריאות שלנו...
מדענים וחוקרים ישראליים גילו במהלך 2021 לא מעט דברים בעלי חשיבות רבה שעתידים לשנות את העתיד ולשפר את הבריאות שלנו - אז בהחלט כדאי להכיר אותם
שוקלים להפסיק לצרוך מוצרי חלב? עליכם להכיר את המידע הזה...
שוקלים להפסיק לצרוך מוצרי חלב? אם כן, אתם צריכים להכיר את התחליפים האפשריים, כשיש לא מעט, ולכל אחד יתרונות וחסרונות משלו...
דלקת גרון: כל מה שחשוב שתדעו ודרכי הטיפול שיקלו את הכאב
כל אחד מאיתנו חווה לפחות פעם אחת בחייו דלקת גרון - אבל שאלתם את עצמכם פעם ממה היא נובעת ומהן דרכי הטיפול היעילות? כל התשובות בסרטון הבא
יכול להיות שמצאנו את התחביב הכי בריא בעולם - וזה מוכח!
בין אם יש לכם גינה ביתית ובין אם לא - כדאי שתתחילו לטפח את הגינון ועבודת הגינה כתחביב, כי מתברר שיש לכך יתרונות בריאותיים משמעותיים...
בעזרת הסרטון הקצר הזה תגלו את הסוד לגידול ילדים חכמים יותר
איך נוכל להכין את הילדים שלנו להצלחה בעתיד בצורה הכי טובה? זאת שאלה קשה, אך יש בוודאות משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי שיגדלו להיות חכמים יותר...
מרגישים עייפות וירידה בתפקוד? כדאי שתכירו את הבדיקה הזו...
אם אתם מעל גיל 65 והתחלתם להרגיש עייפות, אתם עומדים להתחיל דיאטה או שאתם ספורטאים העוסקים בתחום מסוים באופן קבוע, כדאי שתכירו את הבדיקה הבאה
הד"ר מסביר: האם ניתן לטפל בדלקת מפרקים באמצעות שמן זית?
מתברר שבמקום לצרוך תרופות יקרות עם תופעות לוואי נגד דלקת מפרקים או להוסיף לתזונה מאכלים שונים, מספיק למרוח על המקום הכואב מהשמן הנפלא הזה...
המשקה החם של העונה: בואו לגלות למה כולם אוהבים את הצ'אי
מהו בדיוק התה המיוחד שמוסיפים לו תבלינים, איפה הוא הומצא, איך הוא הפך לטרנד עולמי ואיך מכינים אותו בבית? הנה כל מה שצריך לדעת על צ'אי!
8 דרכים להעניק מוטיבציה לילדים שלכל הורה כדאי להכיר
רוצים להפוך להורים שיודעים להעניק לילדיהם את הכלים והשיעורים החשובים שיתנו להם מוטיבציה בתחומים רבים בחיים? יש לנו 8 טיפים מעולים בשבילכם!
יתכן שצמח התבלין הזה הוא אחד החשובים ביותר למוח שלכם!
יש דרכים שונות לחזק את המוח והזיכרון ולאורך השנים צמח הרוזמרין מצא את דרכו לרשימה הזאת. האם הוא קנה או מקומו בצדק? בואו נראה מה המדע חושף...
שימו לב: הופעת התסמינים האלו מאותתת על חוסר בוויטמין חשוב
ויטמין D הוא אחד הרכיבים החשובים בגוף, אך רבים מאוד סובלים ממחסור ממנו. כיצד תדעו אם אתם מבין אלו שצריכים לדאוג להוסיף אותו לתזונה?
אלו הן 6 שיטות התזונה המומלצות ביותר לשמירה על בריאות הלב
הרופא אמר שעליכם לשמור על הלב? הוא כנראה נתן לכם כמה תרופות לשם כך, אך מומלץ שתעברו גם לשיטת תזונה שתסייע לכם למנוע מחלות לב, כמו אחת מהבאות...
5 היכולות המוחיות האלו נחלשות עם הגיל, אך יש דרך לשמר אותן
המוח של כולם מזדקן אט אט, וככל שעוברות השנים התהליך הזה מואץ, כשיכולות מוחיות רבות מתדרדרות ונחלשות, אך יש דרך להציל אותן...
7 פינוקים ומתנות נהדרים שכל יולדת טרייה תשמח לקבל מכם
הנה כמה רעיונות נהדרים למתנות מפנקות שישמחו כל אישה אחרי לידה, שעברה את רכבת ההרים הרגשית והפיזית הגדולה ביותר בחייה ומגיע לה להירגע...
הכירו את השיטות השונות והיעילות להגנה על עור הצוואר מקמטים
עור הצוואר משפיע מאוד על המראה הכללי וחשוב לשמור עליו בריא וחלק ככל האפשר כדאי להיראות צעירים ולהרגיש נפלא. בואו לגלות איך אפשר לעשות זאת...
אל תטלו מולטי ויטמינים מבלי לקחת בחשבון את כל הדברים האלה!
שגרת החיים התזזיתית גורמת לנו לנהל לעיתים אורח חיים לא בריא, ורבים מוצאים נחמה במולטי ויטמינים שיספקו להם את מה שחסר. אך האם כדאי לעשות זאת?
ככה מעניקים לתינוק הרגלי שינה נכונים כבר מהיום הראשון בבית
לא קל להרגיל תינוקות לשגרת שינה ולהעניק להם הרגלים נכונים, וזה נכון גם ביחס לתינוקות צעירים שנולדו לפני זמן מה - בואו לגלות איך עושים את זה.
6 דרכים מדהימות להשתמש בכרוב כדי להכין מנות נהדרות לחורף
קיבצנו עבורכם 6 מתכונים נהדרים שיכולים להפוך את הכרוב לכוכב המטבח שלכם בחורף ולעזור לכם להכין מנות מסורתיות ומפתיעות.
הגיע הזמן שתגלו למה הגוף שלכם משתוקק ל-7 המאכלים האלה...
מאחורי תחושת ההשתוקקות שכל אחד מאיתנו יכול להרגיש למאכלים שונים עומדת סיבה כלשהי שעלינו להכיר אותה כדי לדעת איך להשתלט על החשק...
חוקרים גילו: מספיק לעשות מעט מהפעילות הזו כדי למנוע דמנציה
לא חסרות סיבות לחשוש מפני זקנה, אך דמנציה היא כנראה בין הגדולות ביותר. למזלנו ניתן למנוע אותה בעזרת שינוי קטן באורח החיים שלא דורש הרבה מאמץ
קטנית הפלא: הכירו 6 מתכונים מיוחדים עם עדשים שכולם יאהבו!
בכל חורף יש לי דחף לבשל עם עדשים ואני בטוח שגם אתם אכלתם מנות עם המרכיב הנפלא הזה בעבר, אז הגיע הזמן לשים אותו במרכז השולחן!
למדו ממומחית: נקודות לחיצה להרגעת תינוקות והקלה עליהם
מעיין רוגק ווסטלר מתמחה בבריאות טבעית לנשים וילדים, ויש לה המלצות לכמה נקודות לחיצה טובות לילדים קטנים שיעזרו לכם לטפל בתינוקכם ולהרגיעו.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: