אחת המנות האהובות ביותר בחסות המטבח האיטלקי היא הפסטה, ומעבר להיותה טעימה היא גם פשוטה להכנה. מנת הפסטה פטוצ'יני עם רוטב פלפל קאיין הינה מצוינת לחובבי האוכל החריף, אך ישנה אפשרות לשלוט בכמות החריפות באמצעות הפחתת המינון של פלפל הקאיין.
אופן הכנת הפסטה פטוצ'יני:
-
הרתיחו סיר גדול עם מים חמים ומעט מלח. לאחר הרתיחה הוסיפו את הפסטה ובשלו אותה במשך 8 דקות.
-
הניחו מחבת עמוקה על אש בינונית, רססו אותה במעט שמן וטגנו את הפלפלים, השום ופלפל הקאיין במשך 5-3 דקות.
-
הוסיפו למחבת את השמנת החמוצה יחד עם ציר הירקות והביאו אותם לרתיחה, הורידו לאחר 5 דקות את הרוטב מהאש וערבבו את הגבינה.
-
הוסיפו את הרוטב לפסטה ותבלו עם מעט מלח ופלפל.
מקור: רומי.נ