לכולנו קשה לעמוד בפיתויים שהמטבח האיטלקי מעמיד בפנינו, ובמיוחד עם שלל מתכוני פסטה מעוררי תיאבון. החדשות הטובות עבור אלו הרגישים לגלוטן, הן שישנם לא מעט תחליפים ראויים דוגמת מתכון פסטת הבטטה הבא, שמצליחים אף להעשיר את טעמה של המנה הקלאסית ולהפוך אותה בקלות רבה לחביבת הקהל, גם בקרב אלו שלא מנסים להימנע מגלוטן.
מקור תמונה:
eatingwell
אופן הכנת הספגטי בטטה:
-
בשלו את רצועות הבטטה בסיר על אש גבוהה למשך כ-3 דקות או עד שיתרככו מעט, ולאחר מכן סננו אותן מן המים, תוך שאתם שומרים כ-¼ כוס ממי הבישול בצד.
-
הכניסו לקערה את הביצים, הפרמז'ן, המלח, הפלפל ומי הבישול וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. עתה, הוסיפו אל הקערה את רצועות הבטטה וערבבו שנית.
-
חממו שמן במחבת על אש בינונית וטגנו בתחילה את הפטריות. כשהן מתחילות להשחים, הוסיפו את השום וערבבו למשך כדקה נוספת. לאחר מכן, הוסיפו את עלי התרד וטגנו למשך כ-2 דקות.
-
הוסיפו אל המחבת את תערובת רצועות הבטטה וטגנו למשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. את המנה הסופית ניתן לקשט עם מעט גבינת פרמז'ן נוספת שתעשיר את טעמה. בתיאבון!
מקור: רוית.ט