בלינצ'ס אמנם מזוהה בביתנו במיוחד בחג השבועות אבל כמובן שאפשר להנות ממנו לכל אורך השנה. לכבוד חג הפסח, רציתי להכין עלי בלינצ'ס "אמיתיים" ולא להשתמש במצות ולכן, השתמשתי בשלושה סוגי קמחים: קמח אורז, קמח תפו"א וקמח תופח כשר לפסח, כדי ליצור עלה בלינצ'ס נעים וטעים בפה. בגלל הקמח התופח העלים רכים ומאוד נעימים למאכל, קמח האורז נותן טעם מיוחד וקמח תפו"א הוא די נייטרלי. אנחנו אוהבים לטגן מעט את העלים, אך הם גם טעימים מאוד כפי שהם.
למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח של שפרה"
מקור תמונה:
shifra-l
אופן הכנת החביתיות:
-
הכניסו את כל החומרים של הכנת החביתיות למעבד מזון וערבבו היטב עד שתיווצר בלילה אחידה.
-
שמנו במעט שמן מחבת קטנה (בקוטר של 15 ס"מ) ובאמצעות מצקת, צקו מעט מהבלילה אל המחבת והטו אותה כך שכל העיסה תפוזר על כל משטח המחבת. טגנו במשך דקה, והפכו את החביתית וטגנו את הצד השני. העבירו את החביתית לצלחת מכוסה בנייר סופג.
-
המשיכו להכין את שאר החביתיות באותו תהליך.
-
הכינו את המלית.
-
במרכז כל חביתית הניחו כפית של מלית גבינה, מרחו מעט וקפלו כראות עיניכם.
-
ניתן לטגן מעט את הבלינצ'ס מכל הצדדים לפני ההגשה, עם כף שמן אחת, להענקת פריכות.
-
בעת ההגשה פזרו מעט אבקת סוכר או סירופ שוקולד מעל הבלינצ'ס.
אופן הכנת המלית גבינה:
-
ערבבו היטב את כל חומרי המילוי בקערה והמשיכו לעקוב אחר ההוראות.
מקור: במטבח עם שפרה