הפאי הבא הוא גרסה צמחונית טעימה, בריאה ועשירה בירקות, למנה מוכרת ואהובה מאוד שאין ספק שהאורחים יסיימו מהצלחת תוך דקות ספורות. ההנאה מהמנה מובטחת, ולא רק אלה שרגישים לגלוטן יהיו מעוניינים במתכון...
אופן הכנת הפאי:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
הניחו את תפוחי האדמה בסיר עם מים והביאו לרתיחה. לאחר מכן, המשיכו לבשל כ-10 נוספות דקות עד לריכוכם.
-
טגנו את הבצל והשום במחבת עם מעט שמן זית עד שישחימו, הוסיפו את כל הירקות, למעט הכרובית, ובשלו במשך 5 דקות. לאחר מכן הוסיפו גם את הכרובית עצמה, ערבבו את כל הירקות במשך 5 דקות נוספות וכבו את הלהבה.
-
העבירו את תפוחי האדמה הרכים לקערה, הוסיפו את הביצה, הגבינה וקמצוץ מלח ופלפל ומעכו את כל הרכיבים עד לקבלת פירה.
-
שטחו כמחצית מתערובת הפירה שלכם בתבנית אפייה. הניחו מעל את כל הירקות שטיגנתם וכסו אותם בשכבת פירה נוספת.
-
העבירו את התבנית לתנור, ואפו עד להזהבה, כ-30 דקות לערך.
מקור: אורית ב.