תוכלו להכניס בקלות את המטבח הספרדי והאיטלקי אל ביתכם, הן כארוחת בוקר נפלאה והן כארוחת ערב משביעה, הודות למתכון הפשוט הבא. הפריטטה לא רק תשאיר טעם נהדר בפיכם, אלא גם תעניק לגופכם ויטמינים B ,A ו-K חומצה פולית, סידן ובלוטאין, אשר ידאג לבריאות עיניכם.
אופן הכנת הפריטטה:
-
חממו את התנור מראש על 190 מעלות.
-
הניחו מחבת גדולה (עמידה בתנור) על להבה בינונית- גבוהה, חממו את השמן והוסיפו את תפוחי האדמה. טגנו אותם עד שישחימו בקצוות ויתרככו במרכז. לאחר מכן, הוסיפו שום, תבלו בכמות המלח הרצויה והמשיכו לטגן במשך כ-2 דקות.
-
הוסיפו את עלי הלפת וטגנו עד שיתרככו, 3 דקות לערך.
-
תבלו את הביצים הטרופות עם מלח ופלפל לפי הטעם, וצקו את הביצים אל תוך המחבת. לאחר מכן, פזרו את גבינת הפרמז'ן מעל כל הרכיבים והעבירו בזהירות את המחבת לתנור.
-
אפו את הפריטטה במשך כ-10 דקות. לאחר מכן, הוציאו את המחבת בזהירות רבה מהתנור, הניחו לפריטטה להתקרר במשך כ-10 דקות, פרסו והגישו.
מקור: ליאת.א