המרק האדמוני והנפלא הזה מכיל ירקות אהובים כמו גזר ותפוחי אדמה, וכן סלק שעשיר בוויטמינים A ,C ו-B6, מגנזיום, ברזל וחומצה פולית, שכולם יחד שומרים על התאים מנזקים ונלחמים בזיהומים ובדלקות. תוספת של גבינת שמנת עשירה או שמנת חמוצה קרה למרק המהביל הזה תעלה חיוך על פני כל מי שיטעם ממנו.
מקור תמונה:
aser
אופן הכנת המרק:
-
חממו את השמן בסיר גדול, הוסיפו לו בצל וטגנו במשך 2-3 דקות.
-
הוסיפו לסיר את השום, טגנו במשך דקה והוסיפו את קוביות הסלק, הגזר ותפוחי האדמה. טגנו במשך 3 דקות נוספות תוך ערבוב מתמיד.
מקור תמונה:
Adam Hirsch
-
הוסיפו לסיר את ציר הירקות, רסק עגבניות, עלי דפנה ותימין, הביאו לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית ובשלו במשך 20 דקות או עד שהירקות מבושלים היטב.
-
הוציאו את עלה הדפנה מהסיר, העבירו את המרק למעבד מזון ורסקו היטב. חלקו לקערות והוסיפו גבינת שמנת או שמנת חמוצה קרה.