header

מתכון לבשר כליות טלה ברוטב מתובל

בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין מנה אנגלית קלאסית ופיקנטית בקלות. היא מתאימה לאכילה על לחם קלוי, כארוחה זריזה ומשביעה, או כמנה עיקרית בארוחת הצהריים לצד אורז ותפוח אדמה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לבשר כליות טלה ברוטב מתובל מקור תמונה: Beck
רכיבים לכליות טלה מבושלות:
כליות כבש - 4 או 8 כליות טלה (ניתן להמיר ב-8 נתחים של בשר אנטריקוט)
שמן - 2 כפות
בצל - 1 כף (קצוץ)
מלח - ¼ כף
רוטב צ'אטני - 1 כף (או 1 כף רכז רימונים)
מיץ לימון - 2 כפות
חרדל - ¼ כף
ציר בקר - 125 מ''ל (ניתן להמיר ב-½ כפית אבקת מרק עוף מהולה ב-¾ כוס מים)
פירורי לחם - ¼ כוס
אופן הכנת הכליות טלה מבושלות:
  1. הסירו את העור מהכליות וחתכו כל אחת מהן לרוחבה לשתי חתיכות. לאחר מכן קצצו אותן לחתיכות קטנות.
  2. חממו את השמן במחבת קטנה, הוסיפו לה את הבצל ובשלו קלות עד שהוא מתרכך אך לא משחים.
  3. הוסיפו למחבת את חתיכות הכליות (או חתיכות נתח האנטריקוט), מלח, פלפל אדום חריף, רוטב צ'אטני (או רכז רימונים), מיץ לימון, חרדל וציר בקר (או מרק עוף) ובשלו על להבה בינונית-גבוהה.
  4. הביאו את תכולת המחבת לרתיחה, כסו את המחבת וחממו על להבה נמוכה בין 15 ל-20 דקות, או עד שהכליות מבושלות היטב.
  5. קררו מעט את התערובת, הוסיפו לה את חלמוני הביצים וערבבו היטב.
  6. פזרו מעל התערובת פירורי לחם, תבלו לפי הטעם וערבבו. הגישו על פרוסת לחם קלוי או בצלחת עם אורז ותפוחי אדמה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.