מעבר לצבעים ששובים את העין והטעם הנפלא שכובש את החך, מה שהופך את המקרונים לעוגיות מיוחדות כל כך הוא העובדה שאין בהם מרכיבים כמו קמח חיטה, חמאה או שמן, שבדרך כלל אנחנו רגילים למצוא ברוב הקינוחים שאנחנו אוכלים. במתכון הבא יש אפילו יתרונות נוספים, שהופכים אותו למיוחד יותר אך טעים לא פחות. שלפו דף ועט ורשמו את המתכון למקרונים טבעוניים עם מילוי מפנק של חמאת בוטנים. בסיום תקבלו קינוח שהוא דואט מתוק-מלוח וממכר בצורה בלתי רגילה!
רכיבים למקרונים טבעוניים עם מילוי חמאת בוטנים:
אופן הכנת מקרונים טבעוניים עם מילוי חמאת בוטנים:
-
הניחו סיר על להבה בינונית-נמוכה, מזגו לתוכו 1 כוס (240 מ"ל) מי חומוס. חממו עד להתאדות ⅔ מהמים - בסיום אמורה להישאר לכם ⅓ כוס (80 מ"ל). העבירו לתוך כלי קיבול כלשהו והכניסו למקרר למשך הלילה.
-
שימו בקערה אבקת סוכר, קמח שקדים וקקאו. ערבבו עד להשתלבות.
-
אל קערה נפרדת וגדולה יותר, מזגו את מי החומוס הקרים ובעזרת מיקסר הקציפו אותם עד להיווצרות מרקם חלק.
-
הוסיפו אבקת אפייה וסוכר אל הקערה עם מי החומוס והקציפו שוב עד לקבלת מרקם חלק.
-
העבירו דרך נפה את תערובת אבקת הסוכר, קמח השקדים והקקאו שיצרתם לתוך הקערה עם מי החומוס. ערבבו בעדינות עד להשתלבות.
-
העבירו את הבלילה אל תוך שקית זילוף, וזלפו עיגולים קטנים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה.
-
לפני ההכנסה לתנור, השאירו את התבנית לנוח במשך כשעתיים, עד שניתן לגעת בעיגולי הבלילה שיצרתם מבלי שהם יידבקו לאצבע. לקראת תום הזמן, חממו תנור מראש ל-120 מעלות.
-
הכניסו את העוגיות לאפייה של 30 דקות ובסיום הוציאו את התבנית והניחו להן להצטנן בחוץ במשך 15 דקות.
-
הכניסו חמאת בוטנים לתוך שקית זילוף, זלפו במרכזה של עוגייה אחת את הכמות הרצויה וסגרו מעליה עם עוגייה נוספת. חזרו על התהליך עם כל העוגיות.
-
הכניסו את עוגיות המקרונים למקרר למשך שעתיים לפני ההגשה. העבירו כמה עוגיות לצלחת, הגישו לצד כוס קפה או תה והתענגו על הטעם הנפלא!