אם חשבתם שאנשים שמאמצים משטרי תזונה מסוימים לא יכולים ליהנות מעוגיות רכות, עשירות ומתוקות, כנראה שאף פעם לא הכנתם את המתכון הנפלא הזה... הוא ממש לא מסובך ותמצאו בו רכיבים אהובים במיוחד כמו בננות, חמאת בוטנים ואפילו רמז עדין של וניל, והוא טבעוני לחלוטין! אמנם עדיין רצוי לאכול מהעוגיות האלו במתינות, אבל אין ספק בכך שהן מזיקות לבריאות הרבה פחות מגרסאות אחרות. בזכות כל היתרונות האלו זה ממש לא יפתיע אותנו אם אתם וכל בני הבית שלכם תרצו להכין את העוגיות האלו שוב ושוב.
רכיבים לעוגיות בננה, שוקולד וחמאת בוטנים:
אופן הכנת העוגיות בננה, שוקולד וחמאת בוטנים:
-
חממו תנור מראש לחום של 180 מעלות והתחילו בערבוב הקמח, המלח והסודה לשתייה בעקרה גדולה.
-
קחו קערה אחרת, רצוי בינונית, ומעכו בתוכה את הבננות בעזרת מזלג. הוסיפו את חמאת הבוטנים והסוכר החום, וערבבו בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
-
הוסיפו לקערה הבינונית את תחליף החלב ותמצית הווניל. המשיכו לערבב עם המיקסר עד לאיחוד כל הרכיבים.
-
הוסיפו בהדרגה את התערובת מהקערה הבינונית לגדולה, וערבבו תוך כדי את הקערה הגדולה עם כף עץ.
-
הוסיפו את שבבי השוקולד לקערה וקפלו אותם לתוך התערובת עד לקבלת פיזור אחיד.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליו בערך כף וחצי של התערובת, שטחו אותה קלות וחזרו על כך במרחק של כ-6 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
-
אחרי שסיימתם להעביר את כל התערובת לתבנית, הכניסו אותה לתנור למשך 10 דקות, הוציאו אותה לאחר מכן ואז תנו לה לפחות 2 דקות להתקרר מבלי לגעת בה.