אוהבים קרפים? יש לנו עבורכם מתכון נהדר שאפשר גם להכין אותו בגרסה פרווה שעושה מתוק בפה. הקרפים הבאים מאופיינים בטעם אגוזי נהדר ומרקם עדין, שניתן להם הודות לקמח הכוסמין המיוחד והמתקתק. בשילוב עם נגיעות חמות של גנאש שוקולד וחמאת בוטנים, תקבלו קינוח שישאיר חיוך גדול על השפתיים של בני הבית או האורחים שלכם...
רכיבים למתכון לקרפים מקמח כוסמין וגנאש שוקולד וחמאת בוטנים:
אופן הכנת מתכון לקרפים מקמח כוסמין וגנאש שוקולד וחמאת בוטנים:
-
במעבד מזון שימו קמח כוסמין, קמח לבן, מלח, חלב, מים, ביצים ו-1 כף חמאה מומסת (או שמן קוקוס). הפעילו למשך 10 שניות עד לקבלת מרקם חלק. כסו את הבלילה ושימו במקרר למשך כ-20 דקות.
-
הניחו מחבת נון-סטיק על להבה נמוכה-בינונית והברישו אותה קלות באמצעות הכף הנותרת של החמאה המומסת (או שמן הקוקוס).
-
מלאו ¼ כוס בבלילת קרפ וצקו בתנועה מעגלית על גבי המחבת. טגנו עד לקבלת גוון מוזהב, 30 שניות עד דקה, ואז הפכו את הקרפ.
-
בצעו את אותה הפעולה עבור שאר הבלילה, עד ליצירה של כ-8-10 קרפים סך הכל. הוסיפו עוד שמן או חמאה במידת הצורך. בסיום העבירו את הקרפים המוכנים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
הניחו את השוקולד החתוך וחמאת הבוטנים בקערה עמידה בפני חום. הניחו את הקערה על גבי סיר מלא במים רותחים והמיסו את השוקולד וחמאת הבוטנים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם חלק, כ-4 דקות.
-
קפלו את הקרפים לרבעים, העבירו לצלחת הגשה גדולה. זילפו מעל את הגנאש החם של השוקולד וחמאת הבוטנים, קשטו עם שברי בוטנים והגישו חם - התענגו בתאבון!