פסטה היא ללא ספק אחד המאכלים האהובים על כולנו, אולם לפעמים היא יכולה להכביד עלינו ובעיקר על מערכת העיכול. אז למה שלא נחליף את אטריות הבצק באטריות זוקיני פריכות וקלילות מעוטרות ברוטב פסטו מעולה?
אופן הכנת הפסטה זוקיני:
-
בעזרת קולפן חתכו לתוך קערה רצועות דקות מהזוקיני. לאחר מכן פזרו מעל מעט מלח וערבבו היטב עם הידיים.
-
שימו את רצועות הזוקיני בתוך מסננת והניחו להן להגיר נוזלים כ-20 דקות בערך. בתום הסינון ייבשו את הרצועות היטב באמצעות מגבות נייר.
אופן הכנת הרוטב:
-
בתוך מעבד מזון ערבבו את הבזיליקום, הפטרוזיליה, השום, המלח והפלפל עד ליצירת מרקם חלק.
-
הוסיפו את הפיסטוקים והפרמז'ן אל מעבד המזון וטחנו שוב עד שהפיסטוקים קצוצים דק מאוד.
-
לבסוף, הפעילו שוב את המעבד מזון והוסיפו את השמן זית בזרם איטי לתוכו , עד שהתערובת כולה תהיה חלקה ואחידה.
אופן הכנת המנה:
-
פזרו על תבנית מכוסה בנייר אפייה את עגבניות השרי החצויות, פזרו מעל מלח ופלפל וזלפו עליהן מעט שמן זית. אפו בחום של 200 מעלות 15 עד 20 דקות.
-
במחבת עבה חממו שתי כפות של שמן זית, טגנו את שלושת שיני השום הקצוצות כ-2 דקות, עד להזהבה.
-
הוסיפו למחבת את רצועות הפסטה מהזוקיני, את עגבניות השרי ואת רוטב הפסטו ובשלו תוך ערבוב למשך 4 – 5 דקות על אש בינונית.
מקור: גאיה ל.