יש קינוחים שהם כל כך מיוחדים ומעוררי תיאבון שאפילו לא צריך לראות או להריח כדי לרצות לטעום - זה בדיוק מה שגרם לנו להרגיש המתכון שלפניכם! אם כבר טעמתם בעבר פודינג אורז ללא ספק תשמחו לנסות את השדרוג העשיר והמפנק הזה, ואם לא אז מצפה לכם חוויה ראשונית עשירה עם טעם קרמלי וחמאתי שיעשה לכם כיף בפה. אמנם ההכנה לא לחסרי ניסיון או רצון בהשקעה, אך בשביל קינוח מיוחד שכזה אנחנו חושבים שבהחלט כדאי להתאמץ!
מקור תמונה:
food52.com
רכיבים למתכון לפודינג אורז:
אופן הכנת המתכון לפודינג אורז:
-
הכניסו את החמאה לסיר עם דפנות עבות וחממו על להבה בינונית. אחרי שהיא מפסיקה להעלות קצת קצף ונקודות חומות מתחילות להופיע, ערבבו קלות עם כף עץ, המתינו דקה או שתיים ואז ערבבו שוב.
-
הוסיפו את רבע כוס הסוכר וערבבו עם כף העץ. החליפו למטרפה וערבבו באופן רציף את הסוכר והחמאה בסיר על האש למשך כ-5 דקות, עד שהכל הופך לנוזל דמוי קרמל חום עשיר.
-
הסירו את הסיר מהאש והוסיפו במהירות את הקרם פרש ו-½ כוס חלב. טרפו את כל הרכיבים ביחד ואל תדאגו אם התערובת מבעבעת - היא תתקרר במהרה.
-
החזירו את הסיר לאש והוסיפו לתוכו את שאר החלב, 3 כפות סוכר, את הזרעים המגורדים מחצי מקל וניל ואת המלח. ערבו בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
אחרי שכל הרכיבים התאחדו, החליפו לכף עץ וערבבו לתוך הסיר את האורז. הגבירו את עוצמת האש והביאו את הסיר לרתיחה.
-
אחרי הרתיחה הורידו את עוצמת האש למצב בו התערובת תהיה על סף רתיחה ובשלו את האורז מבלי לכסות את הסיר למשך כ-25 דקות. ערבבו את האורז באופן קבוע בזמן הבישול, במיוחד לקראת הסוף, והקפידו לגרד את תחתית הסיר. בסוף הבישול האורז צריך להיות רך אך לא עיסתי והנוזל עדיין יחסית במצב נוזלי - זה בסדר גמור כי הוא הופך לסמיך יותר בזמן הקירור.
-
העבירו את האורז למיכל אחסון מזכוכית או פלסטיק עם מכסה, כסו והכניסו למקרר עד שהפודינג מתקרר לחלוטין.
-
להגשה, העבירו את הכמות הרצויה לקערות קטנות, שטחו קלות וקשטו כל מנה בקצת קרם פרש.