החרוסת היא תמיד אחת מהמנות הכי מסקרנות ונחשקות על שולחן סדר פסח במשפחה שלנו, וזהו ללא ספק אחד ממאכלי החג האהובים ביותר. השנה אנחנו מזמינים אתכם לנסות גרסה קלה וטעימה של חרוסת שאולי אפילו תרצו להכין גם בכל שאר ימי השנה! מדובר במתכון לטארפלס, שהם למעשה כדורי חרוסת עשירים עם ציפוי מתוק שעושה שמח בפה. נסו אותו בעצמכם ואולי גם אתם תגלו לפתע שיש כוכב חדש על שולחן החג...
רכיבים למתכון לטראפלס חרוסת:
אופן הכנת המתכון לטראפלס חרוסת:
-
כשעה לפני הכנת המתכון הוציאו את הגלעינים מהתמרים. הניחו את התמרים המחורצנים בקערה ושפכו עליהם כוס של מים רותחים; השרו אותם בקערה עם המים עד לתחילת הכנת המנה.
-
הכניסו את הפיסטוקים ואגוזי המלך למעבד מזון והפעילו אותו למספר פעימות קצרות במהירות גבוהה עד לקבלת חתיכות דקות מאוד, אבל לא אבקה.
-
הוסיפו את התמרים המרוככים, ללא המים, למעבד המזון וטחנו את התערובת עד לקבלת מחית אחידה. תוך כדי השלב הזה, הוסיפו כף או שתיים של מיץ האגסים (או מיץ טבעי אחר, לבחירתכם) כדי לתת לתערובת מרקם חלק יותר.
-
הוסיפו למעבד המזון את החתיכות הקטנות של תפוח העץ וקמצוץ מלח. הפעילו את מעבד המזון ל-3-4 פעימות קצרות רק כדי לערבב את הרכיבים.
-
העבירו את התערובת ממעבד המזון לקערה, כסו אותה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 30-40 דקות.
-
ערבבו את הסוכר עם הקינמון בקערה שטוחה והוציאו את תערבות החרוסת מהמקרר.
-
צרו מהתערבות כדורים, כל אחד בגודל של כדור פינג פונג לערך, גלגלו אותם על תערובת הסוכר והניחו בצד על כלי הגשה. שיהיה בתיאבון!
-
טיפ השף:
להכנת כמות גדולה יותר, פשוט הכפילו את כמות המצרכים במתכון, למעט הרכיבים לציפוי.