אם הילדים אוהבים פנקייקים וסולדים ממיני "מטעמים" כשרים שזמינים עבורם בחג הפסח, הכינו להם את הפנקייקים הנהדרים האלה, שגם אווריריים, גם טעימים והכי חשוב – כשרים לפסח! יש אנשים שאפילו מעדיפים את הפנקייקים האלה על פני הרגילים, ואחרי שתטעמו מהם ותרגישו את המרקם שלהם, תבינו למה...
רכיבים למתכון לפנקייק כשר לפסח:
אופן הכנת המתכון לפנקייק כשר לפסח:
-
ערבבו יחדיו בקערת מיקסר את קמח המצות, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.
-
הוסיפו את הביצים והמים וערבבו היטב.
-
צפו מחבת קלות בשמן והניחו אותה על להבה נמוכה-בינונית.
-
העבירו חלק מן הבלילה מהקערה למחבת בעזרת מצקת, וטגנו עד שמתחילות להיווצר בועות. לאחר מכן הפכו את הפנקייק שנוצר וטגנו אותו על צדו השני למשך דקה אחת נוספת.
-
המשיכו כך עם יתר הבלילה, עד ליצירת ערימת פנקייקים עסיסיים. בתיאבון!
טיפ השף:
סביר להניח שבמהלך הכנת הפנקייקים הבלילה תתחיל להתקשות – כשזה קורה, דללו אותה עם מעט מים – חצי כוס לכל היותר.