את העוגה הזו אמנם לוקח לא מעט זמן להכין, אך המרקם, המילוי והציפוי שלה משתלבים יחדיו לחגיגה ענקית בפה, שבהחלט שווה את ההשקעה הרבה. זוהי למעשה עוגת מדוביק – עוגה שנפוצה מאוד במדינות ברית המועצות לשעבר. המתכון שלה הומצא במהלך המאה ה-19 על ידי שף צעיר מהאימפריה הרוסית שרצה להרשים את הקיסרית לואיזה מבאדן, אשתו של קיסר רוסיה אלכסנדר הראשון. על אף שהקיסרית שנאה דבש, היא התאהבה בעוגה הזו באופן מידי, ואנחנו בטוחים שגם אתם תתאהבו בה ברגע שתטעמו אותה.
רכיבים למתכון לעוגת שכבות:
אופן הכנת מתכון לעוגת שכבות:
-
חממו את התנור מראש ל-175 מעלות.
-
בקערה עמידה לחום, טרפו את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית, והוסיפו לה את החמאה ואת הדבש.
-
הניחו את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) וערבבו עד שכל הרכיבים בתערובת עד שהחמאה נמסה והסוכר מתמוסס.
-
הוציאו את הקערה מסיר, הוסיפו אבקת סודה לשתייה לתערובת וערבבו.
-
הוסיפו לתערובת קמח בהדרגה, וערבבו עם כף עץ עד שמתקבל בצק.
-
לושו את הבצק על משטח מקומח, וחלקו אותו ל-8 חתיכות שוות, אותן תגלגלו לצורת כדור.
-
שטחו כל חתיכת בצק בעזרת מערוך, וחתכו את הקצוות של העיגול שנוצר לכם בעזרת תבנית עגולה לעוגה בגודל 18 ס"מ – שמרו את שאריות הבצק בצד.
-
צרו בכל שכבת בצק חורים בעזרת מזלג, ואפו כל שכבה למשך 7-8 דקות, עד שהיא מזהיבה.
-
אפו גם את שאריות הבצק (סביר להניח שזה ייקח פחות זמן), תנו להן להתקרר ולאחר מכן פוררו אותן בעזרת מיקסר.
אופן הכנת מתכון לקרם:
-
שימו את השמנת המתוקה בקערה גדולה, והוסיפו לה את תמצית הווניל ואבקת הסוכר.
-
טרפו את התערובת הזו עד שהיא מתקשחת מעט וניתן ליצור בה גבעות.
-
קפלו לתוך התערובת את השמנת החמוצה, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
-
כששכבות העוגה קרות, תוכלו להתחיל להרכיב אותה: מרחו 3 כפות קרם על שכבה אחת, הניחו עליה שכבה אחרת וחזרו על כך עד שתסיימו עם כל 8 השכבות.
-
מרחו את הקרם הנותר על החלק העליון של העוגה ועל פאותיה, ופזרו על אזורים אלה גם את פירורי הבצק שיצרתם.
-
הכניסו את העוגה למקרר למשך הלילה.
טיפ השף:
כדי לחסוך בזמן, תוכלו להכין שכבת בצק אחת, להכניס אותה לתנור ורק אז להתחיל לעבוד על שכבת בצק נוספת, במקום לעבוד על כולן בו זמנית. בנוסף, ניתן להכניס מספר שכבות יחדיו לתנור אם הוא גדול מספיק, אולם רק על מגש אפייה אחד.