זאת ללא ספק הפריטטה הכי עשירה בטעם שיצא לי להכין עד היום. למרות שהיא קצת יותר מורכבת ממנות אחרות, זמן ההכנה שלה לא ארוך במיוחד והיא טעימה לא פחות מפשטידות "מקובלות" ורגילות.
רכיבים לפריטטה קייל ותפוחי אדמה:
אופן הכנת הפריטטה קייל ותפוחי אדמה:
-
התחילו בחימום התנור ל-200 מעלות בזמן שאתם מערבבים קלות את הביצים בקערה גדולה עם מלח ופלפל לפי הטעם. הוסיפו לביצים את הגבינות וגם את הרוטב החריף אם בחרתם להכניסו למנה.
-
קחו מחבת גדולה שעמידה לאפייה בתנור והמיסו את החמאה בתוכה על אש בינונית - גבוהה.
-
אחרי שהחמאה נמסה יש להוסיף את הבצל, ולטגן עד שהוא מזהיב.
-
הוסיפו את תפוח האדמה, ערבבו ולאחר כדקה הוסיפו את הקייל ולבסוף את הפלפלים הקלויים והזיתים.
-
אחרי שכל המרכיבים התחממו למשך כדקה ותוכן המחבת מעורבב היטב, יש להוסיף את הביצים והגבינה, לערבב קלות, ולאחר כדקה על האש יש להעביר את המחבת לתנור.
-
לאחר כ-10 דקות יש לבדוק את מצב הפריטטה; אם חלקה העליון מתחיל לקבל גוון חום יש להוציאה מהתנור, ואם לא, ניתן להשאירה לעוד דקה או שתיים.
-
לאחר שהפריטטה מוכנה יש להעביר אותה ללוח חיתוך, לחתוך לקוביות או למשולשים ולהגיש לצד תוספת קלילה, כמו פירות חתוכים שאהובים עליכם.
מקור: רחלי קורץ