header

מתכון לפשטידה עם קייל, תפוחי אדמה ופלפלים

זאת ללא ספק הפריטטה הכי עשירה בטעם שיצא לי להכין עד היום. למרות שהיא קצת יותר מורכבת ממנות אחרות, זמן ההכנה שלה לא ארוך במיוחד והיא טעימה לא פחות מפשטידות "מקובלות" ורגילות.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
מתכון לפשטידה עם קייל, תפוחי אדמה ופלפלים
רכיבים לפריטטה קייל ותפוחי אדמה:
ביצים - 12 (בינוניות, טרופות)
מלח - לפי הטעם
חמאה - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, חתוך לחצי ולפרוסות)
תפוח אדמה - 1 (בינוני, אפוי חתוך לקוביות)
עלי קייל - 2 כוסות (שטופים וקצוצים)
פלפלים קלויים - 2 יחידות (קנויים או תוצרת בית, ניתן להשתמש גם בטריים, ללא קלייה, אך המרקם והטעם יהיו שונים)
זיתים ירוקים - ¼ כוס (או שחורים, חתוכים לחצאים)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגוררת)
פלפל שחור - לפי הטעם
רוטב חריף - 1 כפית (לא חובה)
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הפריטטה קייל ותפוחי אדמה:
  1. התחילו בחימום התנור ל-200 מעלות בזמן שאתם מערבבים קלות את הביצים בקערה גדולה עם מלח ופלפל לפי הטעם. הוסיפו לביצים את הגבינות וגם את הרוטב החריף אם בחרתם להכניסו למנה.
  2. קחו מחבת גדולה שעמידה לאפייה בתנור והמיסו את החמאה בתוכה על אש בינונית - גבוהה.
  3. אחרי שהחמאה נמסה יש להוסיף את הבצל, ולטגן עד שהוא מזהיב.
  4. הוסיפו את תפוח האדמה, ערבבו ולאחר כדקה הוסיפו את הקייל ולבסוף את הפלפלים הקלויים והזיתים.
  5. אחרי שכל המרכיבים התחממו למשך כדקה ותוכן המחבת מעורבב היטב, יש להוסיף את הביצים והגבינה, לערבב קלות, ולאחר כדקה על האש יש להעביר את המחבת לתנור. preperation
  6. לאחר כ-10 דקות יש לבדוק את מצב הפריטטה; אם חלקה העליון מתחיל לקבל גוון חום יש להוציאה מהתנור, ואם לא, ניתן להשאירה לעוד דקה או שתיים.
  7. לאחר שהפריטטה מוכנה יש להעביר אותה ללוח חיתוך, לחתוך לקוביות או למשולשים ולהגיש לצד תוספת קלילה, כמו פירות חתוכים שאהובים עליכם.
מקור: רחלי קורץ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.