מתכון לפשטידת חצילים ופרמז'ן, מנה חמה ובריאה, מלאת טעם וצבע שתגרום לכם ללקק את האצבעות רק מלחשוב עליה.
אופן הכנת הלזניית חציל:
-
חתכו את החציל לאורכו ל-4 חתיכות, או לרוחבו לכמה חתיכות שיספיק, מה שתעדיפו. זלפו שמן זית, ותבלינים לבחירתכם על החציל.
-
טגנו את חתיכות החציל למשך כ-4 דקות לכל צד במחבת גדולה.
-
בינתיים, ערבבו את רסק העגבניות עם 2 כפות של גבינה ותבלינים לבחירתכם.
-
מרחו שכבה דקה של רסק על תבנית אפייה. מקמו מעל שכבת הרוטב את החצילים וצקו את שאר הרוטב מעליהם, יחד עם גבינה נוספת שנשארה לכם.
-
אפו בחום של 175° מעלות, למשל 20 דקות, עד שהגבינה זהובה ומבעבעת.
מקור: דנית נמיר