זה פשוט מאוד וכל כך טעים: חצילים הם מרכיב פופולרי בתוך לזניה, אבל בשר החציל העבה יכול להיות גם תחליף מושלם לדפי הלזניה עצמם. הפתיעו את האורחים שלכם עם המנה הטעימה, הבריאה והמפתיעה הזו!
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
-
במחבת עמוקה חממו את שמן הזית, הוסיפו את השום והוציאו אותו כשהוא מזהיב.
-
הוסיפו את הפפריקה החריפה, ולאחר דקה הוסיפו את הבצל. בשלו עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות, ואז הוסיפו את העגבניות המרוסקות (כולל המיץ).
-
הוסיפו מלח ופלפל, ובשלו כ-30 דקות. כשהרוטב מוכן כבו את האש, הוסיפו את עלי הבזיליקום והשרו אותם ברוטב עד שיגיע הזמן להשתמש בו (אז תוכלו להוציא אותם).
אופן הכנת החצילים:
-
חממו תנור ל-230 מעלות. הכינו תבנית ועליה נייר אפייה משומן קלות.
-
בעזרת סכין חדה חתכו את החצילים לאורך וצרו פרוסות בעובי ½ ס"מ. תבלו במעט מלח ופלפל והניחו את הפרוסות על נייר האפייה.
-
אפו במשך 15-10 דקות עד שהפרוסות משחימות בקצותיהן, הוציאו והניחו מחוץ לתנור עד שהפרוסות יצטננו.
-
הנמיכו את חום התנור ל-175 מעלות.
-
בתבנית מלבנית, כסו את התחתית בכוס מרוטב העגבניות.
-
מעל רוטב העגבניות הניחו פרוסות חציל שיכסו את כל שטח התבנית.
-
כסו את פרוסות החצילים בפרוסות מוצרלה (איך צורך לכסות את כל שטח התבנית כיוון שהגבינה תימס ותתרחב באפייה).
-
פזרו מעל המוצרלה פתיתי פרמזן ופירורי לחם.
-
חזרו על הרכבת השכבות לפי הסדר עד שנגמרות כל פרוסות החציל. אמורות להתקבל 4-3 שכבות של פרוסות חציל. השכבה העליונה ביותר תהיה הפרמזן ופירורי הלחם.
-
אפו ללא כיסוי במשך 45 דקות עד שהגבינה למעלה מזהיבה. אחר כך הניחו ללזניה להצטנן ולהתמצק מחוץ לתנור, במשך 20 דקות.
-
הגישו לשולחן עם חיוך.
מקור: גלי בן-דור