קאפקייקס, העוגות הקטנות והאישיות, יכולים להיות בסיס מצויין למגוון מאכלים ולא רק למתכונים. המתכון שלפניכם משתמש ברעיון של הגשה אישית כדי ליצור ארוחת ערב, שהיא גם חטיף - הכירו את הקאפקייקס מקרוני עם גבינה!
בשלב הראשון יש לבשל את המקרוני כמו כל פסטה רגילה. ניתן להוסיף בצל מטוגן למי שאוהב.
לאחר שהפסטה מוכנה, יש למזוג שכבה לתחתית ומעליה שכבת גבינה. יש להמשיך כך עד שהתבנית מתמלאת עד הקצה. הקפידו שהשכבות יהיו דקות מספיק ושהשכבה העליונה ביותר תהיה של פסטה.
הכניסו לתנור ואפו בחום בינוני למשך כמה דקות, עד שהגבינה תימס.
הניחו לקאפקייקס להתקרר כדי שיהפכו למקשה אחת.
לאחר שהגבינה התמצקה, הכינו קערות עם ביצים טרופות, קמח ופירורי לחם/פנקו.
כמו בכל טיגון שניצלים, טבלו את הקאפקייקס בביצה מכל עבר, לאחר מכן טבלו בקמח, שוב בביצה ולבסוף טבלו בקערת פירורי הלחם.
כעת הקאפקייקס מוכנים לטיגון.
הרתיחו שמן בסיר עמוק והניחו את הקאפקייקס עד להזהבת הציפוי. התהליך יביא גם לריכוך מחדש של הגבינה בתוך הקאפקייקס ויעשה אותם פריכים מבחוץ ורכים מפנים.
הניחו את הקאפקייקס על נייר סופג.
כעת מרחו מעל גבינת שמנת או הכינו מטבל יוגורט עם פלפל שחור.