header

מתכון ללזניית תרד ועגבניות איטלקית

אם אתם מחפשים מתכון לאוכל טעים, קצר הכנה ומשביע, אין כמו לזניה העשויה מדפי פסטה בשילוב תרד וגבינות. מנה עשירה ופשוטה להכנה שתהפוך כל ארוחת ערב לסעודה חגיגית.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללזניית תרד ועגבניות איטלקית
רכיבים ללזניית תרד ועגבניות:
דפי לזניה - 12 יחידות
עגבניות - 2 (גדולות, פרוסות)
עלי תרד - 6 כוסות (צעירים)
גבינת מוצרלה - 500 גר' (קרועה לחתיכות קטנות)
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורדת)
בזיליקום - ⅓ כוס (קצוץ, או עשבי תיבול מעורבים)
צ'ילי - קמצוץ (מיובש וגרוס)
שיני שום - 2 (כתושות)
שמן זית - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הלזניית תרד ועגבניות:
  1. ערבבו את גבינת המוצרלה, הפרמז'ן, הצ'ילי היבש, המלח וכמעט כל השום בקערה. השאירו ½ כפית שום כתוש בצד. זלפו שמן זית מעל לתערובת והקפיצו היטב.
  2. סדרו 4 ריבועי נייר אלומיניום בשכבה כפולה וזלפו מעליהם שמן זית, הניחו על כל אחד דף לזניה והתיזו עליו כף מים.
  3. חלקו את התרד, פרוסות העגבנייה ותערובת המוצרלה בין דפי הלזניה. חזרו על הפעולה תוך יצירת שכבה שנייה של דפי לזניה. לסיום, כסו עם דף הלזניה השלישי.
  4. התיזו כף מים על דף הלזניה האחרון, זלפו עליו מעט שמן זית ואת השום הכתוש.
  5. צרו מנייר האלומיניום צורת כיס וסגרו אותה היטב.
  6. צלו על מנגל או על גריל חשמלי כ-10 דקות מכל צד. המתינו כ-5 דקות לפני הפתיחה.
מקור: דליה כץ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.