אם אתם מחפשים מתכון לאוכל טעים, קצר הכנה ומשביע, אין כמו לזניה העשויה מדפי פסטה בשילוב תרד וגבינות. מנה עשירה ופשוטה להכנה שתהפוך כל ארוחת ערב לסעודה חגיגית.
רכיבים ללזניית תרד ועגבניות:
אופן הכנת הלזניית תרד ועגבניות:
-
ערבבו את גבינת המוצרלה, הפרמז'ן, הצ'ילי היבש, המלח וכמעט כל השום בקערה. השאירו ½ כפית שום כתוש בצד. זלפו שמן זית מעל לתערובת והקפיצו היטב.
-
סדרו 4 ריבועי נייר אלומיניום בשכבה כפולה וזלפו מעליהם שמן זית, הניחו על כל אחד דף לזניה והתיזו עליו כף מים.
-
חלקו את התרד, פרוסות העגבנייה ותערובת המוצרלה בין דפי הלזניה. חזרו על הפעולה תוך יצירת שכבה שנייה של דפי לזניה. לסיום, כסו עם דף הלזניה השלישי.
-
התיזו כף מים על דף הלזניה האחרון, זלפו עליו מעט שמן זית ואת השום הכתוש.
-
צרו מנייר האלומיניום צורת כיס וסגרו אותה היטב.
-
צלו על מנגל או על גריל חשמלי כ-10 דקות מכל צד. המתינו כ-5 דקות לפני הפתיחה.
מקור: דליה כץ