גרסה חדשה לקלאסיקה האיטלקית המוכרת, שמשודרגת בתחתיות ארטישוק ורוטב שמנת ופטריות. מנה גבינתית ומבעבעת, יכולה לשמש כמנה עיקרית מעולה לשבועות.
רכיבים לרוטב שמנת-פטריות:
אופן הכנת הרוטב שמנת-פטריות:
-
טגנו בשמן זית את הפטריות יחד עם השום עד אשר הפטריות מתרככות.
-
הוסיפו את החמאה ואת השמנת המתוקה, המשיכו לטגן ולבסוף הוסיפו את גבינת הפרמז'ן, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. בשלו עד שהרוטב מתעבה והסירו מהאש.
אופן הכנת הלזניה והמלית:
-
חממו תנור ל-160° מעלות.
-
בינתיים בסיר גדול עם מים רותחים בשלו את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן, סננו והניחו בצד.
-
במחבת גדולה חממו שמן זית והוסיפו את הבצל והשום, טגנו עד שהבצל יהפוך לשקוף.
-
הוסיפו את הפלפלים, הארטישוק והתרד ובשלו במשך 3 דקות, הוסיפו את הבזיליקום והניחו בצד להתקרר.
-
שמנו תבנית מרובעת בינונית (22X32) והניחו בה ⅓ מרוטב הפטריות ו-⅓ מתערובת הארטישוק והצמידו מעל שלושה מדפי הלזניה.
-
הניחו מעל ⅓ מרוטב הפטריות ו-⅓ מתערובת הארטישוק וכך חוזר חלילה.
-
מעל השכבה העליונה פזרו את פירורי הלחם וגבינת הפרמז'ן.
-
כסו את התבנית בנייר כסף ואפו במשך 30 דקות. הסירו את נייר הכסף ואפו עד לצבע חום - זהוב.