את השעועית הירוקה אנו רגילים לאכול כתוספת לצד מנה אחרת, אולם המתכון הזה ידגים בפניכם כיצד השעועית יכולה להיות בסיס נפלא לפשטידה עם שכבה פריכה, אשר מסתכמת ב-168 קלוריות למנה.
אופן הכנת הפשטידת שעועית:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות ובינתיים בשלו את השעועית הירוקה במים רותחים ומומלחים למשך 4-6 דקות, הסירו מהאש וסננו את המים. לאחר מכן, העבירו את השעועית לתוך מי קרח להפסקת הבישול שלהם, סננו את המים ויבשו את השעועית.
-
המיסו את שתי כפות החמאה בסיר גדול. הוסיפו את הקמח בהדרגה וטרפו היטב עד שתתקבל תערובת חלקה. המשיכו לערבב עוד כדקה ולאחר מכן הוסיפו בהדרגה את ½1 כוסות החלב תוך טריפה מתמדת. המשיכו לבחוש היטב לעוד כ-3-4 דקות או עד שיתקבל רוטב סמיך ומבעבע.
-
הסירו מהאש, הוסיפו לתערובת את הריוויון, הטימין, המלח והפלפל השחור וטרפו את התערובת היטב.
-
חממו מחבת על חום בינוני-גבוה והמיסו כפית אחת של חמאה. הוסיפו את הפטריות וטגנו אותן למשך כ-6 עד 8 דקות, עד שהן ישחימו. הסירו מהאש ותנו למחבת להצטנן כ-5 דקות.
-
הוסיפו את הפטריות המטוגנות והשעועית הירוקה לתוך תערובת החלב והקמח, ערבבו היטב ושפכו לתוך תבנית אפייה משומנת.
-
ערבבו היטב בקערה נפרדת את הבצל המטוגן, פירורי הלחם והעגבניות הקצוצות ופזרו מעל התערובת שבתבנית.
-
אפו את התערובת בתנור המחומם במשך כ-25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב והגישו מיד.
מקור: רוני ל.