רוצים לפנק את הילדים עם ארוחת בוקר טעימה ובו בזמן מזינה? פנקייקס של בטטה וקישוא בהחלט יספקו את רצונכם ויעלו חיוך גדול על פני ילדיכם.
רכיבים לפנקייק בטטה וקישוא:
אופן הכנת הפנקייק בטטה וקישוא:
-
הניחו את הקישואים המגוררים במסננת וסחטו בזהירות את הנוזלים העודפים. הכניסו את הקישואים לקערה גדולה והוסיפו להם את הבטטה המגוררת, הביצים, המלח, הפלפל והקמח וערבבו עד שכל הרכיבים יתמזגו לתערובת אחידה.
-
הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית, המיסו בה חצי כף חמאה ודאגו שהיא תכסה את תחתית המחבת.
-
העבירו קצת פחות מרבע כוס של תערובת לתוך המחבת החמה, וצרו 3-2 פנקייקים בכל פעם. טגנו עד שהתחתית תקבל גוון חום ועל החלק העליון יופיעו בועות, בין 5-3 דקות לערך. לאחר מכן הפכו את הפנקייקים והמשיכו לטגן עד לקבלת גוון אחיד. המשיכו לטגן את שארית הבלילה, והוסיפו חמאה למחבת לפי הצורך.
-
הניחו את הפנקייקים על צלחת מכוסה בנייר סופג, והגישו אותם בעודם חמים, לצד השמנת החמוצה.
אופן הכנת המטבל לפנקייק:
-
הכניסו לקערה קטנה שמנת חמוצה ופפריקה, וערבבו היטב. הגישו לצד הפנקייקס.
מקור: פאני.כ