באגט בתבשיל דל שומן לא נשמע כל כך הגיוני, נכון? אבל מנה צבעונית ועשירה זו מכילה 297 קלוריות בלבד למנה, כך שהסירו את נקיפות המצפון שלכם בכל ביס טעים ממנה.
אופן הכנת המאפה באגט:
-
חממו מראש את התנור ל-180° מעלות.
-
הניחו את פרוסות הבאגט על תבנית אפייה גדולה בשכבה אחת ואפו למשך 12 דקות, עד להשחמתן.
-
חממו מחבת טפלון גדולה ומשומנת מעט (ניתן לשמן בספריי שמן) על אש בינונית – גבוהה. הוסיפו למחבת את הבצל, השום והפטריות וטגנו כ-5 דקות עד שיתרככו.
-
פזרו את הקמח על תערובת הפטריות והמשיכו לטגן למשך דקה נוספת תוך בחישה מתמדת.
-
הוסיפו את האחת מחבילות התרד למחבת ובשלו למשך 3 דקות. חזרו על פעולה זו עם החבילה הנוספת של התרד ובסיום הוסיפו את המלח והפלפל וערבבו.
-
הניחו על תבנית אפייה חדשה משומנת קלות מחצית מפרוסות הבאגט וצקו מעל בצורה אחידה את תערובת התרד והפטריות.
-
פזרו מעל את פרוסות עגבניות השרי, ולאחר מכן ½ מכמות גבינת הפטה ו-½ מכמות הגבינה הצהובה.
-
הניחו את שארית פרוסות הבאגט מעל כל השכבות.
-
בקערה קטנה טרפו היטב במטרפה את החלב, האורגנו, הביצים, החלבונים והחרדל הדיז'ון והוסיפו ¼ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור.
-
צקו את תערובת החלב מעל הלחם ולבסוף פזרו מעל את שארית הגבינות.
-
כסו את התבנית והכניסו למקרר למשך 8 שעות או ללילה שלם.
-
לאחר הקירור, חממו תנור ל-180° מעלות, הסירו את הכיסוי ואפו למשך 40 דקות.
הגישו מיד.
מקור: רוני ל.