אין כמו להתפנק אחרי ארוחה גדולה ומשביעה בעזרת קינוח מתוק וקליל. במטבח הרומני, למשל, נהוג לחתום עם פנקייקים במילוי דובדבנים, שתגלו כעת כיצד להכין. אנחנו בטוחים שרק למשמע השם של המנה כבר יש לכם חשק ללכת אל המטבח ולהכין אותה, אז זה בדיוק מה שאנחנו מזמינים אתכם לעשות אחרי שתסיימו לקרוא את המתכון.
אופן הכנת המילוי דובדבנים:
-
חממו סיר קטן מעל אש בינונית והכניסו פנימה דובדבנים, מים וסוכר.
-
הביאו את תכולת הסיר לרתיחה, הנמיכו את האש וערבבו למשך 5-10 דקות או עד שהנוזלים מעט מצטמצמים.
-
הסירו את הסיר מן האש ומעכו בעדינות את הדובדבנים שבתוכו תוך כדי הוספת קינמון ומיץ לימון.
-
החזירו את הסיר אל האש ובשלו מעל להבה קטנה עד שהתערובת מקבלת מרקם סמיך – אם היא לא סמיכה מספיק, ניתן להוסיף מעט פירורי לחם.
-
הסירו את המילוי שהכנתם מן האש והניחו בצד עד לשילוב בפנקייקים.
אופן הכנת הפנקייקים:
-
הכניסו לבלנדר או למעבד מזון את כל רכיבי הפנקייק וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
-
העבירו את הבלילה לקערה גדולה וכסו אותה בניילון נצמד, הניחו במקרר למשך 30 דקות.
-
חממו מחבת נון סטיק ומרחו עליה מעט חמאה.
-
בעזרת מצקת, צקו את בלילת הפנקייק אל המחבת בכמות המתאימה לגודלה.
-
סובבו את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל החלק התחתון שלה, וטגנו עד שהחלק התחתון של הפנקייק מקבל גוון חום קל - אז יש להפוך אותו לצד השני עד לקבלת אותו גוון.
-
הסירו את הפנקייק מהמחבת והניחו אותו על נייר אפייה. חזרו על סדר פעולות זה עד לסיום בלילת הפנקייק – ייתכן ותצטרכו לשמן את המחבת מעת לעת בעזרת חמאה.
-
הניחו פנקייק אחד על צלחת ובמרכזו 2 כפות מילוי דובדבנים, וקפלו אותו בדומה לבוריטו – חזרו על פעולה זו עם כל הפנקייקים שנותרו, סדרו אותם בערימה ומרחו מעל את המילוי שנותר, או העבירו אותו לקערה קטנה שתוגש לצד המנה.
טיפ השף:
אפשר לפזר מעל הפנקייקים מעט אבקת סוכר.