תפוחי אדמה אפויים הם מאכל אהוב כמעט בכל רחבי העולם, אבל כאשר זה נוגע למטבח הרומני שידוע בחיבתו לשום, המנה הזו מקבלת טעמים יותר מיוחדים שקשה להישאר אדישים אליהם. למזלכם גם לא צריך לעבוד קשה כדי להכין אותה, כפי שאפשר לראות הודות למתכון הרומני לתפוחי אדמה אפויים ברוטב שום, שיכול לשמש גם בתור מטבל טעים במיוחד.
מקור תמונה:
jocooks
רכיבים לתפוחי אדמה אפויים ברוטב שום:
אופן הכנת התפוחי אדמה אפויים ברוטב שום:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
הניחו בקערה שום וקמצוץ מלח, ובעזרת עלי החלו למעוך את השום עד לקבלת מרקם משחתי.
-
הוסיפו לשום המעוך כף שמן זית, פטרוזיליה ומים וערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד, ולאחר מכן הניחו בצד.
-
לאחר שחתכתם את תפוחי האדמה, הניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה וזלפו מעל שמן זית וחצי מכמות רוטב השום שהכנתם. תבלו עם מלח ופלפל לטעמכם.
-
כסו את התבנית עם רדיד אלומיניום והכניסו לתנור למשך 30 דקות.
-
הוציאו את התבנית והסירו את רדיד האלומיניום, החזירו את התבנית לתנור לעוד 30 דקות.
-
הוציאו את התבנית וזלפו מעל את רוטב השום שנותר או השתמשו בו כמטבל לצד תפוחי האדמה.