המטבח הרומני עשיר במגוון רחב של מנות שונות ומיוחדות, והוא מעניק זווית בישול שונה גם לכאלו שאנו מכירים, מה שהופך אותן לייחודיות. דוגמה טובה לכך ניתן למצוא במתכון הבא לעוף ברוטב עגבניות – מנה רומנית מסורתית מהאזורים הכפריים שתעשה לכם טוב בפה!
רכיבים לעוף ברוטב עגבניות:
אופן הכנת העוף ברוטב עגבניות:
-
הניחו בקערה גדולה את הקמח המתובל יחד עם חלקי העוף וערבבו כך שכל החלקים יכוסו בקמח.
-
חממו שמן במחבת מעל לאש בינונית-גבוהה והניחו בתוכה את חתיכות העוף. לא צריך הרבה שמן, רק מספיק בשביל טיגון בסיסי. הפכו אותן לאחר מספר דקות כך שהן יקבלו גוון חום מכל הצדדים, הסירו מן האש והניחו בצד.
-
אל אותה המחבת הכניסו את הבצל וטגנו אותו עד להתרככות, תוך ערבוב לעתים קרובות.
-
הוסיפו שום למחבת וערבבו היטב בעזרת כף מעץ, כדי לאסוף את כל חתיכות הקמח והעוף שנותרו בה.
-
הנמיכו את האש, מזגו למחבת יין לבן, ערבבו והגבירו את עוצמת האש תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת מרקם סמיך.
-
הוסיפו את העגבניות עם המיצים שלהן, ואת עלי הדפנה והטימין, והביאו לרתיחה.
-
ברגע שהרוטב רתח, הנמיכו מעט את האש ובשלו תוך כדי ערבוב למשך 5 דקות.
-
הוסיפו לרוטב את חתיכות העוף, כסו את המחבת ובשלו מעל אש נמוכה במשך 15-20 דקות.
-
בדקו את החתיכות העבות של העוף כדי לראות האם הן עדיין ורודות בפנים – אם כן, המשיכו לבשל תוך מעקב מתמיד.
-
הסירו את המחבת מן האש, הותיאו בזהירות את עלי הדפנה והגישו לשולחן לצד אורז או ממליגה, וכמובן אל תשכחו לצקת מעל חתיכות העוף את הרוטב שנותר במחבת.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה לצד פלפל ירוק חריף ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה.