עוגות מוס הן חולשה, קינוח שאי אפשר לעמוד בפניו שיכול "לשבור" כל דיאטה, אבל מה עושים אם אסור לנו לצרוך עוגות בגלל הסוכר שבהן? בשביל זה קיימת עוגת מוס השוקולד הלבנה והטעימה הזו שלא מכילה סוכר או ממתיקים לא בריאים, ולאחר שתטעמו ממנה בפעם הראשונה, אתם לא תאמינו שניתן להכין עוגות מעולות ומיוחדות שכאלה ללא תוספת סוכר.
מקור תמונה:
pinterest
רכיבים לעוגת מוס ללא סוכר:
אופן הכנת העוגת מוס ללא סוכר:
-
תחילה רפדו תבנית עגולה בקוטר 20X24 ס"מ בנייר אפייה והניחו בצד.
-
כעת חממו מעט את החמאה וערבבו אותה יחד בקערה בינונית עם פירורי העוגיות.
-
העבירו את תכולת הקערה אל התבנית, שטחו בעזרת כף לעובי אחיד והכניסו למקרר לבינתיים.
-
על מנת להכין את המוס, ערבבו קלות את הג'לטין יחד עם מיץ הלימון בקערה קטנה, ותנו למיץ הלימון להיספג.
-
המסו את השוקולד בתוך כלי עמיד למיקרוגל בפולסים של 30 שניות בכל פעם, וערבבו עד לקבלת מרקם קרמי.
-
העבירו את השוקולד המומס אל קערה יחד עם גבינת השמנת וערבבו מעט.
-
כעת הקציפו בקערה בינונית נפרדת את השמנת המתוקה והוסיפו את תמצית הווניל, במקביל חממו מעט במיקרוגל את הג'לטין שכבר נקרש בשלב זה, עד שיחזור להיות מעט נוזלי.
-
הוציאו את קערת הג'לטין מהמיקרוגל, הוסיפו לתוכה 2-3 כפות מתערובת השוקולד וגבינת השמנת וערבבו. כעת העבירו את הג'לטין המעורבב אל הקערה הבינונית עם השוקולד וערבבו בתנועת עטיפה (מלמטה למעלה) עד לקבלת מרקם אחיד.
-
לאחר ששילבתם את הג'לטין, ערבבו את השמנת המוקצפת יחד עם תערובת השוקולד. הוציאו את התבנית מהמקרר וצקו את כל תכולת הקערה על בסיס העוגה שבתבנית. ישרו את התערובת לגובה אחיד והכניסו למקרר ל-4 שעות לפחות.
-
לפני ההגשה תוכלו לפזר מעל העוגה מעט אוכמניות או כל פרי אהוב אחר, או פשוט להגיש אותה כמו שהיא.