אם מתחשק לכם לאכול עוגה טעימה וקלה להכנה, המתכון לעוגת אפרסקים שלפניכם הוא בדיוק מה שאתם מחפשים. תוך 5 דקות של עבודה תוכלו ליצור עוגה ערבה לחך, עסיסית ורכה שתפתיע אתכם ואת כל מי שיטעם ממנה. אתם יותר ממוזמנים לנסות את הקינוח הממכר הזה, שיגרום לכם לנסות אותו גם בגרסאות שונות עם פירות נוספים או אחרים כמו אננס, מנגו ועוד.
אופן הכנת העוגת אפרסקים:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ושמנו תבנית בקוטר 18 ס"מ.
-
סננו את האפרסקים מהנוזל והכניסו אותם אל התבנית המשומנת.
-
צקו את החמאה המומסת מעל האפרסקים וערבבו היטב.
-
ערבבו יחד בקערה חלב, קמח, סוכר ואבקת אפייה עד לקבלת בלילה אחידה.
-
צקו את הבלילה אל התבנית עם האפרסקים, ערבבו קלות והכניסו לתנור לאפייה למשך כ-30 עד 45 דקות או עד שחלקה העליון של העוגה יקבל צבע חום-זהוב וקצותיה יהיו פריכים.
-
הוציאו מהתנור, קררו מעט את העוגה והגישו אותה לשולחן עם חיוך.