השילוב שבין בצק וגבינה מיד לוקח אותנו למחוזות הטוסט והפיצה הכה אהובים, אך מתברר שגם שם אפשר לשדרג את המתכונים לרעיון מיוחד. סירות ארוחת הבוקר מזכירות קצת את האצ'רולי חצ'פורי, המאפה הגיאורגי המפורסם, אך הפעם במתכון בגרסה קלה שתתאים במיוחד לארוחת בוקר או ערב.
אופן הכנת החצ'פורי:
-
הכינו את הבצק לפי ההוראות שבמתכון המצורף.
-
חממו תנור ל-220 מעלות.
-
הכניסו לקערה גבינת מוצרלה וגבינת פטה וערבבו אותן יחד.
-
פזרו מעט קמח על משטח עבודה, הניחו את בצק הפיצה על המשטח ורדדו אותו לצורה מלבנית.
-
הניחו את הבצק על תבנית אפייה, מרחו עליו שמן זית, ופזרו עליו את תערובת הגבינות – מבלי להניח אותן על השוליים.
-
הוסיפו בשלב זה תוספות שונות לפי טעמכם, כגון: עלי תרד, בטטה מגורדת, עגבניות מיובשות, זיתים שחורים, פלפל קלוי, בצל ירוק וכדומה.
-
קפלו את שולי הבצק כלפי פנים, טרפו ביצה אחת ומרחו אותה על שולי הבצק בעזרת מברשת.
-
הכניסו את התבנית לתנור בחום של 220 מעלות, למשך 10 דקות.
-
הוציאו את המאפה, הורידו את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות, צרו שקע באמצע המאפה והכניסו לתוכו ביצה טרייה ללא הקליפה.
-
החזירו את המאפה לתנור לעוד 6-8 דקות בחום של 200 מעלות, העבירו לצלחת הגשה, חיתכו והגישו.