מתכוני עוף מהווים כמה מהמתכונים האהובים על אנשים בכל הגילאים, וזה לא פלא הודות לטעמו העדין והייחודי של העוף. אם אתם רוצים לנסות משהו שונה מהעוף הצלוי והשגרתי, נסו את מתכון הקדירה הבא שיכיר לכם טעמים חדשים שתרצו ליהנות מהם בכל יום.
אופן הכנת הקדירת עוף:
-
בסיר פורצלן גדול (או סיר דומה אחר), חממו 1 כף שמן זית על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לסיר את פרוסות הכרישה ובשלו קלות תוך ערבוב לעתים, כ-5 דקות.
-
הוסיפו את יתר השמן ואת ירכיי העוף וטגנו אותם קלות במשך 6-8 דקות.
-
הוסיפו את הקמח לסיר ובשלו במשך 1 דקה.
-
הוסיפו לסיר את היין הלבן ובשלו במשך 5 דקות, או עד שהוא יתחיל לבעבע.
-
הוסיפו לסיר את מרק העוף ותפוחי האדמה, כסו ובשלו על להבה נמוכה-בינונית במשך 25 דקות.
-
הוסיפו לסיר את התרד/קייל ובשלו במשך 3 דקות נוספות תוך הוספה של הפסטו והאפונה. הוסיפו מלח ופלפל, ערבבו והגישו חם.