header

מתכון ללזניה במחבת

הלזניה האיטלקית שמורכבת משכבות של בצק, רוטב עגבניות וגבינות אומנם נראה נאה על הצלחת, אך היא מורכבת למדי ודורשת השקעה והכנה של כל המרכיבים שלה בנפרד. אם אתם רוצים לחסוך בזמן ולהכין לזניה מהירה וטעימה בדיוק כמו מאפה השכבות, אתם חייבים לנסות את המתכון הפשוט הבא ללזניה במחבת בעלת הטעם הנפלא. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללזניה במחבת מקור תמונה: simplyscratch.com
רכיבים ללזניה במחבת:
שמן צמחי - 1 כף
בצל - 1 (גדול, קצוץ דק)
שיני שום - 4 (בינוניות, חתוכות דק)
קוביות עגבנייה - 800 גרם (מקופסת שימורים)
רסק עגבניות - 1 כף (גדושה)
דפי לזניה - 200 גר' (שבורים גס)
גבינה צהובה - 150 גרם (מגוררת)
מוצרלה - 150 גרם (חתוכה גס)
פפריקה - 1 כפית (שטוחה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים - ¾ כוס
בזיליקום - 5 עלים (טרי, קצוץ)
אופן הכנת הלזניה במחבת:
  1. חממו שמן על מחבת גדולה ועל להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו למחבת את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא משחים קלות.
  2. הוסיפו למחבת את חתיכות השום וטגנו קלות, עד שהן מתחילות להדיף ריח.
  3. הוסיפו למחבת קוביות עגבנייה, רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל ומים וערבבו היטב. בשלו מכוסה במשך 10 דקות.
  4. לאחר 10 דקות, הסירו את המכסה ופזרו גבינה צהובה מעל המחבת. הכניסו את דפי הלזניה לרוטב כך שיכוסו בו ובשלו במשך 10 דקות נוספות.
  5. פזרו את חתיכות המוצרלה מעל הלזניה ובשלו במשך 5 דקות נוספות, או עד שדפי הלזניה יתרככו. הוסיפו מעל הלזניה החמה חתיכות בזיליקום והגישו חם.
טיפ השף:
אם הרוטב נהיה סמיך יתר על המידה והמים מתאדים לחלוטין, הוסיפו מעט מים נוספים כדי להמשיך את הבישול כמתואר ולקבל את התוצאה הרצויה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.