המתכון שאתם עומדים להכיר יכול לגרום לכל אחד להיראות כמו שף מקצועי בקלות, כי הוא מיוחד, טעים ואלגנטי, אולם פשוט מאוד להכנה. הבסיס שלו הוא גבינת ברי רכה שניתן לצלות על מחבת גריל בבית, או אפילו להכין על המנגל אם יצאתם לפיקניק. מעל הגבינה הנימוחה תניחו פירות צלויים ברוטב מתקתק, ולצד המנה תגישו פרוסות בגט קלוי פריך - בקיצור, חגיגה של מרקמים וטעמים שתעשה לכם שמח בפה בתחילת הארוחה או בסופה.
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים לגבינת ברי על הגריל עם פירות:
אופן הכנת גבינת ברי על הגריל עם פירות:
-
חממו מראש מחבת גריל או את המנגל שלכם ומרחו את גבינת הברי בשמן זית משני הצדדים. תבלו אותה קלות במלח ופלפל, ואז הניחו על הגריל (לא מעל ללהבה ישירה). כסו את המחבת או את הגבינה על המנגל אם אפשר, ובשלו למשך 5 דקות. תוך כדי סובבו את הגבינה ב-45 מעלות כדי לייצר סימני X על התחתית שלה. לאחר 5 דקות היפכו את הגבינה וזכרו שוב לסובב אותה ב-45 מעלות תוך כדי הבישול. בתום 5 הדקות הנוספות הסירו את הגבינה מהאש.
-
בינתיים ניתן להתחיל להכין את הפירות ולמרוח את רבעי האפרסקים והשזיפים בשמן זית. הניחו אותם על הגריל כשבשר הפרי פונה כלפי מטה ובשלו למשך כ-10 דקות עד שמופיעים סימני חריכה קלים על חלקם התחתון.
-
הסירו את הפירות מהגריל והמתינו עד שהם יתקררו. בינתיים ניתן למרוח קלות כמה פרוסות בגט בשמן זית, ולהניח אותן על הגריל למשך כמה דקות עד לקבלת המרקם הרצוי.
-
לאחר שהפירות התקררו קלות, חיתכו אותם לקוביות והכניסו לקערה יחד עם בזיליקום, חומץ בלסמי ודבש. ערבבו היטב ולאחר מכן פזרו את התערובת מעל גבינת הברי המוכנה. אם אתם לא רוצים לכסות אותה לחלוטין, השאירו חלק מהתערובת בקערה והגישו לצד המנה.
-
הגישו את הגבינה והפירות לצד פרוסות הבגט הקלויות וקערה עם שארית תערובת הפירות. שיהיה בתיאבון!