קשה למצוא אדם שלא אוהב לאכול המבורגר בשרני מדי פעם, אך למרבה הצער, המאכל הזה כמעט תמיד יהיה עתיר בשומן וגם פחמימות שרבים מעדיפים להימנע מהם. המתכון הבא להמבורגר ירקות ישביע את הרעב שתוקף מדי פעם בצורה טעימה ודלת קלוריות.
מקור תמונה:
Heather Joan
אופן הכנת ההמבורגר:
-
חממו את התנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה קלות.
-
בקערה בינונית, מעכו את השעועית עם מזלג עד לקבלת מחית.
מקור תמונה:
@aerial_m
-
למעבד מזון, הכניסו פלפל ירוק, בצל, ושום והפעילו עד לקבלת מחית. הוסיפו את השעועית השחורה למעבד והפעילו שוב.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד ביצה, אבקת צ'ילי, כמון, ורוטב חריף.
-
הכניסו את התערובת ממעבד המזון לקערה עם התבלינים והביצה וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו פירורי לחם וערבבו שוב.
-
צרו 4 קציצות מהתערובת, הניחו על התבנית, הכניסו לתנור ל-8 דקות, הפכו אותן וצלו ל-8 דקות נוספות או עד שהן משחימות. הוציאו מהתנור, הכניסו ללחמניות והגישו חם.