החורף כבר כאן ואיתו מגיעים שלל פירות עסיסיים. מתכון המאפינס תות שדה ותפוז, הוא קינוח טעים שמשלב את שני הפירות שהכי מאפיינים את תקופת החורף.
רכיבים למתכון למאפינס תות שדה ותפוז:
אופן הכנת המתכון למאפינס תות שדה ותפוז:
-
חממו תנור ל-200 מעלות ושמנו תבנית אפייה למאפינס.
-
להכנת ציפוי השקדים, טחנו במעבד מזון שקדים, 2 כפות קמח, 2 כפות סוכר חום, 1 כפית גרידת תפוז, ¼ כפית מלח וטפטפו 2 כפות שמן קנולה, עד לטחינה דקה.
-
בקערה גדולה ערבבו בנפרד ¾ כוס סוכר, קמח מחיטה מלאה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ו-¼ כפית מלח.
-
ערבבו בקערה בינונית ½ כוס סוכר חום, 2 כפיות גרידת תפוז ו-¼ כוס שמן.
-
הוסיפו ביצה וחלב, מיץ תפוזים ותמצית וניל. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, וערבבו היטב.
-
הוסיפו תותים וקפלו את הבלילה. חלקו את הבלילה בין הכוסות של תבנית האפייה.
-
פזרו מעל בעדינות את ציפוי השקדים.
-
הכניסו לתנור ואפו עד להזהבה, במשך 18 עד 20 דקות.
-
הניחו למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות, הוציאו מהתבנית והגישו חם או בטמפרטורת החדר.
טיפ השף:
להכנת מאפינס תות-בזיליקום, השמיטו את גרידת התפוז והשתמשו ב-¼ כוס חלב נוספת במקום מיץ תפוזים. הוסיפו ¼ כוס בזיליקום טרי קצוץ, יחד עם התותים וקפלו את הבלילה.